Opel въвежда повече сигурност в автомобилите

На Женева Opel обяви, че планира да внедри OnStar в цялата си гама леки автомобили за някои европейски пазари от началото на 2015 г. OnStar е лидер в комуникационно свързаната безопасност и решения за сигурност, мобилни услуги и напредничави информационни технологи. Opel планира да предлага следните услуги в Европа:

  1. 4G LTE връзка, с която автомобилът се превръща в място за бърза, мобилна безжична комуникация, предоставяща лесен достъп до апликации и услуги, които изискват високоскоростна клетъчна или компютърна връзка, с до седем мобилни устройства.

  2. Помощ при аварийни ситуации - независимо в какъв вид беда е попаднал водачът на пътя, OnStar може да извика помощ.

  3. Дистанционна връзка: Водачите могат дистанционно да се свързват със своите автомобили с мобилното приложение на OnStar RemoteLink. Те могат да установят например състоянието на маслото и необходимостта от предстоящата му смяна както и налягането на гумите върху екрана на своя смартфон.

  4. Помощ при откраднат автомобил: Ако автомобилът е откраднат, OnStar може да осъществи връзка с полицията, за да бъде той открит бързо.

  5. Пътна помощ, автомобилна диагностика, която може да бъде изискана по всяко време с натискане на бутон.

  6. Дистанционни услуги – ако водачът си забрави ключовете си в автомобила, се обажда на OnStar, където дежурният ще верифицира неговата парола и ще изпрати сигнал до автомобила да отключи вратите

Facebook comments