fbpx Групата PSA завърши 2020 г. със 17 електрически модела, до края на 2021 ще са 23 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Групата PSA завърши 2020 г. със 17 електрически модела, до края на 2021 ще са 23

През 2020 г. - година, белязана от кризата с COVID-19,  екипите ни в цял свят демонстрираха борбения си дух и продължиха да предлагат екологични, безопасни и достъпни модели на нашите клиенти, за да посдигурят свободата им на движение. Да бъдем в съответствие с европейските цели относно CO2 от ден първи е в основата на нашия етичен ангажимент. Преди да започнем нашето ново пътуване със Stellantis, бих искал да поздравя всички наши екипи за тези постижения“, каза Карлос Таварес, Председател на Управителния съвет на Groupе PSA.

Лидерство в електрификацията с плавен и ефективен преход от двигатели с вътрешно горене към електрически

Електрическата офанзива на Групата продължи през цялата година, като сега всички марки предлагат или електрически plug-in хибридни, или изцяло електрически модели. Днес Groupе PSA предлага на клиентите избор от 171 електрифицирани модела (вече в движение или налични за поръчка).

До края на 2021 г. електрифицираната гама на Groupе PSA ще се състои от 23 модела, като през годината ще излязат шест нови електрифицирани модела, за да покрият всички нужди на клиентите, свързани с професионална или лична употреба.

Успоредно с това Groupе PSA продължи да подобрява в значителна степен CO2 емисиите на двигателите с вътрешно горене.

Европа: завръщане към ръст през последното тримесечие и фокусиране върху резултатите за CO2

През 2020 г. обемите продажби на Групата показаха силно възстановяване през втората половина (+40% спрямо първото полугодие) и Групата се завърна към ръст през последното тримесечие с увеличение на пазарния дял (+0,5 пункта спрямо третото тримесечие) с ръст за Peugeot (+ 0,1 пункта спрямо същия период на предходната година) и DS Automobiles (+0,1 пункта спрямо същия период на 2019 г. на пазара на премиум автомобили), и рязък скок за Opel-Vauxhall през четвъртото тримесечие (+0,3 пункта спрямо същия период на 2019 г.). Групата успя също да запази силна позиция на основния си пазар, като увеличи леко пазарния си дял във Франция през 2020 г. (+0,14 пункта).

Групата остана фокусирана върху резултатите за CO2 и отговори на европейските цели за 2020 г., съгласно поетия ангажимент. Тя е в съответствие с целите за CO2 както при оптимизацията на гамите по отношение на емисиите от двигателите с вътрешно горене, така и при ръста в продажбите на превозни средства с ниски емисии (видим успех със 120 000 регистрации през 2020 г.