fbpx Седем пъти повече превозени стоки само към Amazon | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Седем пъти повече превозени стоки само към Amazon

Над седем пъти повече са превозените стоки на български компании до най-голямата платформа за електронна търговия в света – Amazon през ноември сравнено с януари 2020 година. Това отчитат от водещата транспортно-логистична компания Transpress, която е лицензирана да прави доставки до центровете на глобалния лидер. Броят на изпращачите у нас се е увеличил пропорционално на пратките, показват още данните.

През 2020 година най-голям е обемът на доставените от България автомобилни аксесоари, което представлява около половината от всички пратки. На второ място се нареждат мебелите, следвани от лични аксесоари и хранителни добавки. През глобалната платформа успешно се търгуват и трайни био храни.

Нямаме претенция това да са изцяло представителни данни, но за нас тенденцията е  категорична и положителна и я отчитаме в качеството си на един от основните лицензирани превозвачи, които имат право да правят доставки до центровете на глобалната платформа. Тя показва, че българският малък и среден бизнес се ориентира все по-бързо и адекватно в ерата на онлайн търговията и е готов да излезе на нови пазари. Нашата задача е да му помогнем да е адекватен на изискванията на глобалните си партньори и крайните клиенти с бързи доставки, съгласно строгите регламенти., коментира Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress.

 “Тази положителна тенденция е само едно от доказателствата, че онлайн търговията ще е основен фактор и за развитието на транспортния бранш през следващите години. През 2020 година ние отчитаме над 20% ръст на куриерските пратки, което се дължи както на пазаруването в Интернет, така и на преминаването на много хора към хоум офис, обяснява Веселин Стоянов. Темповете на растеж ще станат още по-динамични, но и изискванията на клиентите към качеството ще се втвърдяват. Затова за е-търговците ще е от ключово да си изберат добър логистичен парньор., категоричен е той.