fbpx Седем пъти повече превозени стоки само към Amazon | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Седем пъти повече превозени стоки само към Amazon

Водеща снимка
Да

Седем пъти повече превозени стоки само към Amazon

Над седем пъти повече са превозените стоки на български компании до най-голямата платформа за електронна търговия в света – Amazon през ноември сравнено с януари 2020 година. Това отчитат от водещата транспортно-логистична компания Transpress, която е лицензирана да прави доставки до центровете на глобалния лидер. Броят на изпращачите у нас се е увеличил пропорционално на пратките, показват още данните.

През 2020 година най-голям е обемът на доставените от България автомобилни аксесоари, което представлява около половината от всички пратки. На второ място се нареждат мебелите, следвани от лични аксесоари и хранителни добавки. През глобалната платформа успешно се търгуват и трайни био храни.

Нямаме претенция това да са изцяло представителни данни, но за нас тенденцията е  категорична и положителна и я отчитаме в качеството си на един от основните лицензирани превозвачи, които имат право да правят доставки до центровете на глобалната платформа. Тя показва, че българският малък и среден бизнес се ориентира все по-бързо и адекватно в ерата на онлайн търговията и е готов да излезе на нови пазари. Нашата задача е да му помогнем да е адекватен на изискванията на глобалните си партньори и крайните клиенти с бързи доставки, съгласно строгите регламенти., коментира Веселин Стоянов, основател и управител на Transpress.

 “Тази положителна тенденция е само едно от доказателствата, че онлайн търговията ще е основен фактор и за развитието на транспортния бранш през следващите години. През 2020 година ние отчитаме над 20% ръст на куриерските пратки, което се дължи както на пазаруването в Интернет, така и на преминаването на много хора към хоум офис, обяснява Веселин Стоянов. Темповете на растеж ще станат още по-динамични, но и изискванията на клиентите към качеството ще се втвърдяват. Затова за е-търговците ще е от ключово да си изберат добър логистичен парньор., категоричен е той.