Шведско-българска търговска камара ще подкрепя бизнеса между двете страни

Шведско-българска търговска камара ще подкрепя бизнеса между двете страни

Новосъздадената шведско-българска търговска камара SweCham Bulgaria ще работи за развитието на бизнес отношенията между Бълагария и Швеция и ще спомага за ползотворното сътрудничество между компаниите от двете страни. В нея влизат едни от най-големите инвеститори на българския пазар.

SweCham Bulgaria ще бъде отворена организация както за бизнес организации и за шведски граждани, които работят, учат и живеят в България, така и за всички, които обичат или са свързани със Швеция по една или друга причина.

„SweCham Bulgaria” ще бъде гласът на шведският бизнес и шведските инвестиции в България“ сподели председателят на новата организация е Стефан Бенгтссон.

На официалното откриване на камарата, пред представители на шведския и българския бизнес, както  и представители на политическия елит,  зам. министърът на икономиката Лили Иванова посочи, че през миналата година до месец октомври стокообменът между двете държави е на стойност 342 970 милиона евро и реализира ръст от 11.3 %.
Посланикът на Кралство Швеция за България – Луиз Бергхолм пожела “Много добър старт на новата година” и добави, че е горда със силното присъствие на шведските компании в България. 

на снимката: Посланикът на Кралство Швеция за България Луиз Бергхолм и Стефан Бенгтссон, председател на камарата.

Facebook коментари