fbpx Стандартни размери банери за българския онлайн пазар – 2011 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стандартни размери банери за българския онлайн пазар – 2011

Стандартни размери банери за българския онлайн пазар – 2011

Българска уеб асоциация и Интерактив Асошиейшън България публикуваха Препоръчителен стандарт за работа в уеб рекламата: „Стандартни размери банери за българския онлайн пазар – 2011”. Документът е първият резултат от съвместната работа на двете организации по Проект „Работна група Уеб реклама”, който се осъществява с подкрепата на Българска Асоциация на Рекламодателите. Целта на проекта е да разработи и наложи Препоръки за стандарти в областта на уеб рекламата в България.

Работна група „Уеб реклама” е създадена от Българска уеб асоциация в края на 2010 г., като постоянно действаща отворена платформа за работа в областта на уеб рекламата. В нея са поканени да участват както представители на компании – членове на БУА и IAB, така и представители на външни компании, заинтересовани от нейната дейност. Проектът е част от Работната програма на БУА за 2011 г., направление „Професионални стандарти в уеб”.

„Нашата цел е с работната група да осъществим саморегулация в бранша. С професионалното съдействие на Интерактив Асошиейшън България и независимите експерти сме сигурни, че ще успеем да защитим интересите както на фирмите, предоставящи уеб услуги, така и на техните потребители”, заяви Дора Василева, Председател на Българска уеб асоциация.

„Обединените усилия с Българска уеб асоциация и експерти от бранша за рекламните стандарти са предназначени за специалистите по маркетинг, агенциите и медийните компании при създаването, планирането, купуването и продажбата на интерактивна реклама. Целта е да се намали и опрости работата на агенциите и да се използват най-ефективните формати за реклама за рекламодателите, което ще доведе до развитие на дигиталния рекламен пазар в правилната посока”, сподели Жанет Найденова, Председател на Интерактив Асошиейшън България.

Размерите, които работната група препоръчва са:

  • 300x250 - Квадратен банер
  • 728x90 - Хоризонтален банер
  • 160x600 -  Вертикален банер
  • 468x60 - Малък хоризонтален банер
  • 300 x 600 - Голям вертикален банер

 

Facebook коментари