fbpx Можем да изнасяме вино и спиртни напитки в северните държави | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Можем да изнасяме вино и спиртни напитки в северните държави

България има възможност да разшири експортния си потенциал на пазара на вино и спиртни напитки в северните страни стана ясно по време на първото по рода си посещение на представители на петте държавни компании в търговията с вина и спиртни напитки от северните страни - Швеция, Финландия, Норвегия, Исландия и Фериорските острови. Визитата в страната ни е част от програмата за корпоративна социална отговорност на компаниите в търговията с вина и спиртни напитки.

От българска страна в срещата днес участие взеха заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров, представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на земеделието и храните, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на околната среда и водите.

Заместник-министър Красин Димитров увери представителите на държавните компании за търговия с вина в северните страни, че българските производители могат да отговорят на техните високи критерии и международни стандарти за опазване на околната среда, условия на труда и спазване на човешките права. В предвидените промени в Закона за регулация на държавните предприятия също се предвиждат мерки за прилагане на социалната отговорност, добави още зам.-министър Димитров.