fbpx Стартира най-голямата техническа конференция в страната | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира най-голямата техническа конференция в страната

Стартира най-голямата техническа конференция в страната

Днес официално бе открито десетото юбилейно издание на най-голямата техническа конференция в България - Дни на Майкрософт 2011, посветено на облачните технологии. Събитието се провежда на 30 и 31 март 2011 г. в кино „Арена Младост”. Тази година в инициативата се записаха за участие 700 ИТ експерти и разработчици. Те имат възможност да посетят над 70 технически лекции на водещи световни и български експерти в 4 паралелни технически сесии за разработчици и 4 сесии за ИТ специалисти.

Старт на лекциите дадоха шотландският технологичен евангелист и популярен международен лектор Анди Малоун и Мингфей Ян - Breadth Developer евангелист в Майкрософт Сингапур. Темата, с която Анди откри конференцията, е въображаемо пътуване в бъдещето и поглед върху технологиите през 2050 година. В типичния му атрактивен стил и съдържание ще бъдат и останалите му лекции, свързани с бъдещето на технологиите за съхранение на данни и сигурността на информационните мрежи. Мингфей Ян запозна публиката с бъдещето на Майкрософт, чрез демонстрация на някои от най-иновативните технологии на компанията.

Развитието на бизнеса, технологичните тенденции и новата икономическа посока са основен акцент в Бизнес Форум 2011, част от програмата „Дни на Майкрософт” 2011, който се провежда във Варна за първи път. Благодарение на видеоконферентна връзка между морската столица и София, гостите на събитието в двата града станаха едновременни свидетели на откриването му и представянето на някои от акцентите на събитието.

Бизнес Форум 2011 събира заедно топ мениджъри от Майкрософт и водещи експерти - представители на държавната администрация, финансовите институции и независими финансови анализатори. Форумът представи най-новите технологични решения на Майкрософт, ориентирани изцяло в подкрепа на бизнеса – софтуерната платформа Lync, която интегрира мигновени съобщения, аудио, видео и уебконференции и гласови комуникации. Работи с приложенията, които потребителите и бизнесът използват ежедневно, като Microsoft Office, Microsoft SharePoint и Microsoft Exchange – предимства, които правят бизнес комуникацията изключително бърза и ефективна във всички звена на един компания. Lync намалява средно между 20% и 40% от разходите за комуникации на една компания. Възвръщаемостта на инвестицията в тази технология за една година е над 300%.

 

Facebook коментари