fbpx Стартира официално туристическият сезон в Слънчев бряг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стартира официално туристическият сезон в Слънчев бряг

С хепънинг в Слънчев бряг бе даден официален старт на туристически сезон’ 2015. Близо 500 официални гости дойдоха тук, за да пожелаят успешно лято на домакините. По червеният килим пред р-т „Холистър“, през шпалира на матросите от Военноморска база „Атия“, преминаха министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът на Израел Н.Пр. Шаул Камиса Раз, Областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, народни представители, директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и много други гости.

За най-големият ни черноморски курорт лято’ 2015 стартира с нов борд на директорите, избран на общо събрание на акционерите часове преди официалното откриване на сезона. Досегашният изпълнителен директор на дружеството Златко Димитров запазва поста си. Начело на Съвета на директорите застава Лидия Благоева – директор на кабинета на Министерството на туризма. В състава на борда влизат още съветникът в Министерството на туризма Живко Табаков, Живко Димитров – председател на комисията по общинска собственост и стопанска политика в бургаския Общински съвет и хотелиерът Неделина Ташева.

Южното Черноморие е привлекателна дестинация за израелските туристи. Н.П. Шаул Камиса Раз увери присъстващите, че шокът от атентата на летището в Сарафово е вече преодолян, неговите сънародници не се чувстват застрашени тук и все повече израелци ще идват на почивка в Слънчев бряг.

Официално старт на новия туристически сезон постави министърът на туризма.“Основното затруднение в началото на сезона идва от отлива на туристи от Русия и Украйна. Но ние ще го преодолеем. Не бива да забравяме, че туристи сме и самите ние – българите. Затова предприехме инициатива за привличане на повече българи по черноморските ни курорти“, заяви министър Ангелкова.

Въпреки очакванията за трудно лято настроението в Слънчев бряг бе изпълнено с положителни емоции за всички гости и летовници. Празникът започна на алеята пред хот. „Кубан“ с едночасов концерт на Представителния оркестър на военноморските сили.