fbpx Световна премиера за KIA Optima combi | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Световна премиера за KIA Optima combi

Световна премиера за KIA Optima combi

Изцяло новата KIA Optima комби бе представена днес пред публиката на автосалона в Женева. Моделът ще се дистрибутира в Европа от последното 3-месечие на 2016.

Дизайнът и разработката на Optima комби, първото Д-сегмент комби на КИА, е вдъхновен от прототипа SPORTSPACE. Предназначен изцяло за Европейския пазар, новият модел съчетава привлекателен екстериорен дизайн и висококачествен интериор на Optima седан, с практичността и удобството на комби версията. Комбите ще се предлага с избор от 1.7-литров турбо дизел и 2.0-литров CVVL бензинов двигател, както и 2.0-литров T-GDI (турбо бензин с директно впръскване) за GT модели.

На щандa на КИА е представен и хибридния кросоувър Niro, които дебютираха на автомобилното изложение в Чикаго през февруари тази година. Той е базиран на комбинация от реконструирани КИА платформи и модерна хибридна задвижваща система. Изцяло новото попълнение в гамата на марката, без предходен аналог – Ниро, е практично и същевременно изключително привлекателно автомобилно предложение в сегмента на хибридните кросоувъри.

 
Моделът умело съвместява екологични технологии с двигатели от ново поколение. Хибридната система на Niro включва 1.6-литров GDI бензинов двигател с директно впръскване, литиево-полимерна батерия, 32 kW електромотор и 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Целта на инженерите на марката е да достигнат ниво на вредни емисии СО2 от 89 г/км.  
 
Автомобилът комбинира стилен дизайн с нисък разход на гориво и ниво на вредни емисии CO2 от 89 g/km, благодарение на 1,6 литровия Kappa GDI двигател с мощност от 105к.с. и 147 Nm въртящ момент в съчетание с 32 kW електромотор и 1.56 kWh литиево-полимерна батерия. Комбинираната мощност от 141 к.с. е окомплектована с 6-степенна скоростна кутия с два съединителя (6DCT).