fbpx Създаде се нов клъстер Перно Рикар Балкани и нов шеф на структурата в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Създаде се нов клъстер Перно Рикар Балкани и нов шеф на структурата в София

Групата ПЕРНО РИКАР направи важна трансформационна промяна в своята структура: създаден беше нов бизнес клъстер – ПЕРНО РИКАР Балкани, който включва ПЕРНО РИКАР Адриатика, Косово, Албания, Македония и ПЕРНО РИКАР България.

ПЕРНО РИКАР е втората в света компания производител и дистрибутор на вина и спиртни напитки, притежаваща 16 от 100-те най-големи световни брандове и един от най-престижните и разнообразни портфейли от марки в сектора, с 86 филиала по целия свят.

Новата структура ПЕРНО РИКАР Балкани се ръководи от Предраг Амиджич, който зае поста в София на 1 юли 2020 г. Той пристига в България от Найроби, Кения, след три години като регионален управляващ директор за Източна Африка. Немалко години от кариерата си работи в сферата на продажбите и 20 години в ПЕРНО РИКАР. Вече повече от десетилетие Предраг Амиджич е генерален мениджър  на ПЕРНО РИКАР Сърбия и Черна гора, а по-късно и на клъстера Адриатика, базиран в Белград. Роден и израснал в Черна гора. Женен, горд баща на дъщеря.