fbpx Технологии за добри каузи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технологии за добри каузи

Технологии за добри каузи

Над 100 представители на повече от 70 граждански организации от цялата страна участваха в традиционния Ден на неправителствените организации „Технологии за добри каузи“, който се организира от фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Майкрсофот за седма поредна година. Обучителният семинар се проведе в София на 19 юни, петък.

Срещата откриха Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ и Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България. След като подчерта значението на неправителствените организации за държавата, Петър Иванов заяви, че Майкрософт ще продължи да подкрепя НПО сектора. „През 2014 г. Майкрософт дари 132 000 долара на неправителствените организации. Тази тенденция се запазва и през 2015 и със сигурност ще продължи и в бъдеще“, - категоричен беше Петър Иванов.

По време на събитието екип на ФРГИ представи и възможността неправителствени организации и читалища да получат като дарение лицензиран софтуер по програмата за дарения на информационни и комуникационни продукти „TехСуп“, която се реализира отново в партньорство с Майкрософт. В България програма „ТехСуп“ се администрира от ФРГИ и има за цел да подпомага неправителствените организации и читалищата в страната, като предоставя безвъзмездно софтуер.