fbpx Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците

Трета годишна среща на БФБЛ с посланиците

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) проведе по-рано днес традиционната си годишна среща с чуждестранните посланици, акредитирани в София, и
висши представители на изпълнителната власт. Дискусията с мото „Хората и просперитът на България” се състоя под егидата на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и в партньорство с посолството на Израел в София.

В третото издание на инициативата на БФБЛ участваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, заместник- министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, председателят на БФБЛ Ираван Хира и израелската посланичка в София Н.Пр. Ирит Лилиан. Гости на събитието бяха висши мениджъри на над 30 компании, представители на неправителствения сектор, както
и дипломати от над 20 страни.

„За нас в БФБЛ обмяната на международен опит по важни и актуални теми е от голямо значение, тъй като откроява модели за устойчиво и дългосрочно икономическо развитие и дава своя принос към политиките, които ще доведат до положителна промяна на средата за работа и живот у нас“, обърна се към гостите председателят на Форума Ираван Хира.
В събитието, модерирано от Максим Бехар, член на УС на БФБЛ, активно участие взеха топ мениджъри на водещи компании-членове на БФБЛ, които поставиха своите въпроси към представителите на институциите и очертаха част от предизвикателствата, които все още стоят пред страната ни – подобряване на бизнес средата, намаляване на административната тежест върху бизнеса, въвеждането на електронно правителство, дигитализацията на производствените процеси, недостига на работна сила, независима съдебна система. Основен акцент беше и системата на образованието и подготовката на младите хора за пазара на труда. В дискусията се включиха и посланици и висши дипломати на над 20 страни от Европа, Азия и Америка, които посочиха добри примери за успешни бизнес партньорства.

БФБЛ организира събитието за трета поредна година с идеята да предостави пространство за диалог между отговорните компании, ресорните представители на институциите и посланиците на нашите най-големи настоящи и потенциални бъдещи икономически партньори за това кои се политиките и мерките, които ще осигурят напредък и благоденствие на следващото поколение.
 

Facebook коментари