fbpx 26 български винопроизводители се представят на най-голямото в света международно изложение „Провайн 2024 г.“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

26 български винопроизводители се представят на най-голямото в света международно изложение „Провайн 2024 г.“

26 български винопроизводители представят своята продукция на най-голямото в света международно изложение за вино и спиртни напитки „Провайн 2024 г.“ в град Дюселдорф, Германия. Представянето на българските вина на щанд с площ от 202 кв.м., е организирано от Министерство на земеделието и храните. На него ще бъдат промотирани бели, червени вина и розе между, които и вина, вписани в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания.

На световния форум присъстват началникът на политическия кабинет на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев Валя Петрова и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. По време на изложението производителите имат възможност да проведат бизнес срещи с  представители на търговци на вина.

Над 5700 изложители  от 60 държави  представят своята продукция. Над 50 000 професионалисти от цял свят се очаква да посетят изложението.