fbpx Туристическият сезон в Гърция отваря врати за чужденци на 14 май | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Туристическият сезон в Гърция отваря врати за чужденци на 14 май

Водеща снимка
Да

Туристическият сезон в Гърция отваря врати за чужденци на 14 май

етикети

Гръцкият ресорен министър Харис Теохарис обяви план за рестарт на туризма от 14 май в южната ни съседка. Туроператорите обявяват, че вече са започнали активни резервации за туристическия сезон, както от европейските страни, така от САЩ и Русия.

Като условие обаче за влизащите в Гърция е да представят сертификат, с който да удостоверят, че са имунизирани срещу коронавирус, удостоверение за наличие на антитела или пък отрицателен тест за COVID-19.

Гръцкият план определя като условие за влизане и почивка в Гърция представяне на сертификат за имунизация, документ за наличие на антитела или отрицателен тест за коронавирус. Избирателно на границата част от туристите ще бъдат тествани и с бърз тест.

Ако чуждестранен турист се зарази с Covid по време на почивката си, разходите по хоспитализиране се поемат от Гърция. В същото време приоритетно от началото на април ще започнат имунизациите на работещите в туризма.

facebook коментари