fbpx Twin Air на FIAT стана „Международен двигател на годината” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Twin Air на FIAT стана „Международен двигател на годината”

Twin Air на FIAT стана „Международен двигател на годината”

Fiat S.p.A. спечели шест награди на конкурса „Международен двигател на 2011”. Четири приза грабна революционният TwinAir двигател, разработен от Fiat Powertrain, а с две отличия бе удостоен новият 8 цилиндров двигател на Ferrari 458 Italia.
Журито, съставено от 76 журналисти и експерти от 36 страни, не само присъди на TwinAir двигателя първото място в категорията до 1000 см3, но го избра и за „Международен двигател на 2011”. Освен най-високото отличие в конкурса, TwinAir двигателят, разработен от Fiat Powertrain, спечели и наградите „Най-добър нов двигател 2011” и „Най-добър зелен двигетел 2011”.
Безпрецедентният триумф на тазгодишния конкурс, добавен към наградата „Най-добър нов двигател 2010”, спечелена от двигателя 1.4 MultiAir Turbo, затвърждава лидерската позиция на Fiat Powertrain в проектирането и производството на високотехнологични двигатели с малък работен обем, щадящи околната среда.
Понастоящем, новият TwinAir двигател се предлага във версия с 85 к.с. с турбо, която се вгражда в моделите Fiat 500 и 500C, като предстои да бъде лансиран и във версия с 65 к.с., както и в по-спортна турбо версия със 105 к.с. Планира се пускане на пазара и на екологична двугоривна версия с мощност 85 к.с.
Още един повод за гордост за Fiat S.p.A. са и двете награди, присъдени на Ferrari за новия 8 цилиндров двигател, задвижващ модела 458 Italia.
Наградите „Двигател с най-добри динамични характеристики” и „Най-добър двигател с над 4 литра работен обем” получи Жан Жак Хис – мениджър Разработка на нови двигатели на Ferrari.

 

Facebook коментари