fbpx Вече можем да гледаме спектаклите на Виенската опера от къщи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вече можем да гледаме спектаклите на Виенската опера от къщи

Любителите на опера и балет от цял свят могат да се насладят на Виенската опера без да напускат дома си. На 11 септември 2018 г. стартира отново проектът "Виенската държавна опера на живо вкъщи", в който са включени 45 спектакъла. Представленията могат да се гледат на живо от всяко устройство, свързано с интернет. Стрийминг услугата е на разположение в продължение на 72 часа, а от новия сезон 2018/2019 г. излъчването на оперни спектакли е съпроводено със субтитри на шест езика. Абонатите могат да избират между два канала , като единият показва ставащото на сцената в близък план, а другият – в общ план.
Спонсор на проекта е застрахователната компания Виена Иншурънс Груп, която подпомага различни културни проекти още от 20-те години на миналия век.

Цената за един спектакъл е 14 евро, а месечният абонамент с опция за автоматично продължаване струва 16,90 евро.
Програмата можете да видите тук

Виенската опера, която догодина ще отбележи 150-годишния си юбилей, е един от водещите и най-известни оперни театри в света. Нейни директори са били известни музиканти като Густав Малер, Рихард Щраус, Херберт фон Караян, Карл Бьом, Лорин Маазел, а настоящият ѝ директор е Доминик Мейер. Всяка година в програмата на операта има 350 представления на повече от 60 оперни и балетни произведения. Сградата на Виенската опера е построена по времето на Кайзер Франц Йозеф І. като дворцов оперен театър, тържествено открита на 25 май 1869 г. с постановката на "Дон Жуан" от Волфганг Амадеус Моцарт.

снимка:© Filmspektakel