fbpx Велошествие "Спри, детето запази!" за първия учебен ден | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Велошествие "Спри, детето запази!" за първия учебен ден

На първия учебен ден София ще бъде огласена от призива “Спри, детето запази!” Българската национална телевизия подготвя мащабно събитие на три сцени, две от които - пътуващи, и велошествие. Кампанията е посветена на безопасността на пътя и се провежда за трета поредна година с цел да подобри толерантността между шофьори и пешеходци.

За първа година в кампанията се включват и велосипедисти, защото те са равноправни участници в движението, както многократно отбелязахме в “Историите на велосипед”, част от кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!”. Към велошествието ще се присъединят и Посланици на колела - водещите от БНТ: Ася Методиева, Анна Ангелова, Златимир Йочев, Мария Андонова, Ивайло Захариев, Силвия Симова и Карина Караньотова. Ще се включи и директорът на “Ученически отдих и спорт” към МОН – Росица Масларска.

Включете се и вие в инициативата! Велошествието на 15-ти септември стартира от градина “Баня Лозенец” при НДК от 15:00 ч. Велосипедистите ще преминат по велоалеята на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви” и покрай стадион "Васил Левски”, ще навлязат в парк "Борисова градина” до Лятна сцена в Борисовата.

Паралелно в столицата ще се движат още два лъча - ретротрамвай, който тръгва от кв. “Банишора” и електробус, който тръгва от Националния дворец на децата. В 16:00 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина ще започне концерт, ще има и много игри, свързани с пътната безопаснот.