fbpx А вие цените ли богатството, наречено вода? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

А вие цените ли богатството, наречено вода?

А вие цените ли богатството, наречено вода?

1,1 милиарда души по света нямат достъп до питейна вода. 2,5 милиарда са лишени от елементарни хигиенни условия. Недостига на водни ресурси е един от най-сериозните глобални проблеми на 21 век.

Roca group, световен лидер в създаването и производството на продукти за баня, ясно съзнава своята огромна отговорност за опазване водните ресурси и устойчивото развитие на планетата. Ето защо, след като въвежда принципите на устойчивост в дизайна, иновациите в продуктите и производствените процеси, стартира една нова глобална иницитива - създаването на фондация We are water. Една от основните цели на фондацията е повишаване на еко-културата на отделните граждани и бизнеса, създаване на отговорно отношение към околната среда и потреблението на един от най-ценните природни ресурси - водата и подпомагане на конкретни проекти в най-засегнатите райони на света.

Официалното представяне на фондацията в целия свят ще стане на 28 септември, вторник с прожекцията на документалния филм "Аралско море, загубеното море", режисиран от Исабел Койшет и с участието на сър Бен Кингсли и Тим Робинс.

Facebook коментари