fbpx Силно присъствие на есенния пловдивски панаир | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Силно присъствие на есенния пловдивски панаир

Силно присъствие на есенния пловдивски панаир

Няколко европейски страни се насочват към Международния технически панаир в Пловдив, за да намерят потенциални инвеститори, нови технологии и пазари.
Свой щанд ще има „Инвест ин Аустрия“, националната компания за насърчаване на инвестициите в Австрия. Тя е държавата с най-голяма експозиция сред седемте страни, заявили официални участия в панаира.

Отделът за промоция на търговията и инвестициите към посолството на Полша също се включва в изложението, за да активизира контактите между български и полски фирми. Министерството на икономиката на Словакия изпраща своя мисия на форума за инвестиционни стоки и технологии, който е сред най-авторитетните в Югоизточна Европа.

Той ще се проведе от 30 септември до 5 октомври 2013 г. в Международен панаир Пловдив. Ще се представят компании от 42 държави, ще бъдат показани нови разработки в 87 бранша.
Сред участниците в най-важната среща на технологичния сектор на Балканите са Дружеството за насърчаване трансфера на високи технологии и иновации от германския град Магдебург, което поддържа Европейска мрежа за конкуренция и иновации, и Центърът за трансфер на технологии в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Силно е присъствието на бизнес сдружения, сред които Стопанската камара на Австрия, Чешко-българската търговска камара, Солунската търговско-промишлена камара и браншови асоциации. Колективен щанд на фирми организира Промишлено-търговската палата на Магдебург, Германия. Международният панаир в Солун ще проучва опита на националния изложбен център на България по време на неговата най-голяма проява.

Интерес към нея показват не само производители и търговци, но и финансови институции. Банка ДСК, банка „Пиреос България“, „ПроКредит банк“ и Пощенска банка ще присъстват със свои щандове, както и две лизингови дружества - „Дойче лизинг България“ и „Пиреос лизинг България“. Те ще предлагат промоционални продукти на изложителите и посетителите на тазгодишния Есенен панаир в Пловдив.
Той отново ще демонстрира нови изделия, техника и технологии в рамките на десет специализирани международни изложби: „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Химия“ и „Автомобилен салон Пловдив“.

facebook коментари