fbpx Вода с коралов калций нормализира pH на организма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вода с коралов калций нормализира pH на организма

Както обещах миналия петък, днес ще продължа темата за дълголетието, красивата кожа и идеалната фигура. Всички искаме да бъдем здрави, красиви и да живеем дълго. Една от тайните за японското дълголетие, която аз лично разбрах от книгите на любимата ми "Съни Ламбразо", е приемът на японски коралов калций.

С ежедневната употреба на 1,5 йонизирана вода с коралов калций може да се нормализира pH на организма, което е гаранция за здраве и дълголетие. Същевременно може да се почисти храносмилателната система и черния дроб, да се постигне здравословно алкално ниво, да се неутрализира излишната киселинност, да се подобри подвижността на мускулите и ставите, да се регулира нивото на захарта, да се реши проблемът с акнето, както и с чупливи нокти и проблеми с косата.

Практически всички течности, които се намират в системата на човешкия организъм (кръв, лимфа, слюнка, стомашен сок) са или неутрални, или слабо кисели, с изключение на стомашния сок. Нарушаването на pH посока на повишената киселинност на системата е една от основните причини за много заболявания, включително и затлъстяването, целулита и акнето, което не е нищо друго освен трупане на токсини на определени места.

Организмът трудно отстранява излишъка от киселини и когато киселинността на кръвта или лимфата се повиши прекалено много и това продължи дълго време, безспорно се отразява както на фигурата ни, така и на външния ни вид. Когато организмът се алкализира и се възстанови нормалният киселинно-алкален баланс, човек не само започва да оздравява, но и се променя самочувствието и мисленето му, става по-енергичен.

Ето защо, когато консумираме киселинотворна храна (месо и месни продукти, сол, захар и захарни изделия, млечни продукти, риба), пием алкохол, пушим и сме подложени на стрес всеки ден, ние постоянно изразходваме калций. А когато той не е достатъчен, започваме да боледуваме, да пълнеем, да имаме проблемна кожа и акне, да се състаряваме преждевременно.

Много лесен начин да измериш този баланс е, като използваш pH тест ленти – предлагат се в различни био магазини и в някои аптеки.

Можем да регулираме и балансираме алкално – киселинния си баланс  и с храната която приемаме, нужно е само да се информирате за алкалността на храните.

Ето защо за мен са от изключително значение продуктите, с които работим в ЕСТИ БЮТИ, както и прецизната диагностика на кожата на лицето с цел да нормализираме естественото pH на кожата.