fbpx Когато планината замирише на лято | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Когато планината замирише на лято

Колкото и да обичате морето, не може да не харесвате планината. И колкото и да я свързваме с красиви снежни върхове и зимни емоции, лятото там предоставя своята релаксираща страна. Тишината и в същото време респектиращо достолепие на природата карат “прегрялото” ни съществувание да изхвърли парата неусетно. От този сезон България има нов природен парк – великолепният 50-декаров парк Yastrebets Park & Forest. Той е прилежаща част от Хотел Ястребец Уелнес & Спа в Боровец.

Паркът разполага с красиви екопътеки сред стари борове, които се идеални за хора, които не обичат тежките натоварвания. Затова пък ако търсите луди емоции на разположение в парка са велоалеи с по-лека и средна трудност. Ако предпочитате физическите упражнения има специални съоръжения, които обаче така са направени, че изглеждат като естествена част от гората. За малчуганите незабравимо преживяване ще бъде нощуването в палатковия лагер и вечерният огън. Докато родителите им се наслаждават на приятни моменти в хотелската част, децата ще бъдат на върха на щастието си, защото ще се чувстват като малки сървайвърчета в гората. И на практика тези два различни свята се един до друг, така че възрастните могат да са напълно спокойни.

Изключително приятно място е тежката дървена маса с 12 естествени стола. Докато се наслаждавате на picnic time, закачливи слънчевите лъчи ще ви гъделичкат през боровите клони. Паркът е развит така, че да не усещате намесата на човешка ръка. В същото време година е била нужна за да се укрепят пътеките и велоалеите, без да бъде унищожено и едно клонче.

За спортните натури хотелът предлага игрища за тенис, футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон и тенис на маса.

Разбира се разхладата на водата дава своето изключително въздействие върху организма, затова великолепният басейн с изглед към пистата ви очаква, а слънцето ще включи своя естествен солариум. За десерт може да оставите моментите в Спа центъра. Може би това е един от най-добрите в България. Ароматите на билки и различните видове сауни ще оздравят тялото и душата и буквално ще се чувствате като нови.

Накрая остава да се насладите в изискана Гурме кухня на хотела. Каквото и да поръчате – няма да съжалявате. Всичко е приготвено с изключително майсторство и финес, така че да задоволи и най-капризните.

Вечерта може да премине в нощни емоции в пиано барът, където класни музиканти ще отговорят изцяло на предпочитанията ви. След което в сладки сънища да се пренесете в “Приказки за боровата гора”. Дали ще се отпуснете в меките завивки на хотелските стаи и апартаменти или във финландските вили със собствена сауна, в планината се спи най-добре.
Може би фактът, че Хотел Ястребец Уелнес & Спа е член на престижната международна верига Small Luxury Hotels of the World говори сам за стойността на това място.