fbpx Водата няма заместител за пълноценната хидратация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Водата няма заместител за пълноценната хидратация

Водеща снимка
Да

Водата няма заместител за пълноценната хидратация

Лекари, учени и диетолози са единодушни, че водата и нейната роля за пълноценна хидратация е най-здравословният избор без аналог.

С други думи, в която и да е класация на препоръчваните за прием течности, водата остава неизменно на първа позиция и води по точки пред всички останали напитки, свързани със здравословен стил на живот. Обяснението е логично: Тъй като съставлява 70-75 процента от човешкото тяло, водата е в основата на всички жизнени процеси. И затова не съществува друга напитка, която може да изпълни или замести нейните функции.

Освен най-здравословен, водата е и най-леснодостъпният и евтин начин за постоянно възстановяване и поддържане на баланса на течности в тялото.

Въпреки това многобройни изследвания по темата показват, че все още не консумираме достатъчно вода и това е валидно в разични краища на света.

Нуждата на организма от вода

Много фактори влияят на конкретната нужда на човек от вода в даден момент. Сред тях са възраст, пол, тегло, променливи нива на физическа активност и климат. Загубата на вода задължително трябва да бъде възстановявана във всеки момент – за да балансираме в тялото си елементи от съществено значение за живота и здравето.

Бутилирани води и вкусът на минералите

Все повече хора днес предпочитат да пият изворна или минерална вода. За този свой избор те са водени от вкуса, от факта, че тази вода не е химически обработена, както и от гарантираната сигурност на защитените подземни източници, от които водата достига до потребителите. Специфичният вкус на всяка вода се дължи на различната концентрация на минерали в нея, която се обуславя от геоложките процеси и скалния състав на водните хранилища.

Наред с изворните и минерални води, днес можем да избираме от широка гама напитки с приятен и освежаващ вкус. Следва да имаме предвид обаче, че редица здравословни проблеми – от наднорменото тегло до зъбен кариес – симптомите на които са все по-чести – в голяма степен са причинени от напитки със съдържание на захар или други химически обработени добавки.

Интересът към газираните води расте. „Газирано“ може да бъде равно на „натурално“

През последните години нараства интересът към газираната вода. Характерният гъдел и лекото щипане в устата правят усещането при консумация по-специално в сравнение с обикновената вода. Някои хора предпочитат газирана вода, защото я намират за най-близка до далеч не толкова полезните подсладени напитки, с които може би са свикнали. Други я избират заради отличителния вкус. Той се дължи на уникалното съдържание на минерали като калций или магнезий, което е и гаранция за постоянен вкус на водите от определена марка.

Facebook коментари