fbpx Самочувствие в празничните вечери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Самочувствие в празничните вечери

Самочувствие в празничните вечери

Със сигурност сте навлезли във вихъра на празничните партита. Но всекидневната работа не спира – напротив, сега сте още по-ангажирани, защото в последните дни на годината има цял куп задачи за привършване. Цял ден сте на работа, а вечерта ви очаква поредното празненство. Не върви да ходите смачкани и без добра визия. За дамите просто е недопустимо. За да изглеждате добре, най-лесно е да направите косата си сами – може да я вдигнете в лек, небрежен кок. Другият вариант е да вържете опашка, като нея може завършите с няколко букли, или да тупирате и накъдрите, за да изглеждате по-екстравагантно.

Имайте предвид обаче, че не е добре да миете косата всеки ден, защото така главата се научава да се обяснява и да произвежда излишен себум. Трябва да стиснете малко зъби и да разредите миенето на три и два пъти в седмицата, а когато постигнете на четири дни – това е най-добрият вариант. Ако все пак не може да преодолеете да не сте с лъскава коса всеки ден – то използвайте шампоани без сулфати или такива за всекидневна употреба, те не премиват скалпа и не водят до лющене. Много от хората не знаят, че могат да ползват два вида шампоан при измиване - ако имат косопад или изтощена коса, моята препоръка е първото измиване да е с такъв срещу косопад, а второто за изтощена коса. Така се контролират и двата проблема. Добре е, след като се заздрави косата, поне два пъти месечно да се продължи с измиването с антикосопад шампоан.

В зимния сезон много често се носят шапки, които развалят прическата, но добро решение са ушанки, които вече са много интересни и оригинални. Също може да използвате ленти, изработени от различни материи, които не развалят прическата, но предпазват от измръзване.

Модните тенденции днес много залагат на плитките, които са вградени в самата прическа и я правят много по-интересна. Дори и на бизнес вечеря да отивате, ще стоите много добре с един хубав кок с плитка от едната страна.

Сезонът на омбрето продължава, но препоръчвам, ако отдолу косата е с по-светъл оттенък да е по-свеж – нещо по-морковено или дори в лилав нюанс. Кичурите тон в тон са много актуални – създават 3D и обем, а всяка дама може да бъде сигурна, че ще е уникална, защото кичурите няма как да се повторят.

А за празничните дни около Коледа и Нова година ви очаквам, за да ви превърна в истинска принцеса! 

За записвания: http://www.terraspa.bg/kontakti-terraspa/

 

 

Facebook коментари