fbpx Защо е полезно за ядем шоколад? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Защо е полезно за ядем шоколад?

Въпреки, че много хора, когато посегнат към парченцето шоколад си мислят, че прескачат „хранителните“ заповеди, се оказва, че сладкото изкушение не трябва да бъде проблем в здравословното ви хранене. Няма да попречи и на диетите. Още повече, че 7 юли е световен ден на шоколада. Поне днес може да му отдадем дължимото.

Последните проучвания показват, че шоколадът е полезен за здравето ни, въпреки лошата си репутация. Как всъщност може да бъде полезен?

1. Помага за понижаване на холестерола. Наскоро изследване показа, че шоколадът може да намалите холестерола и повишаването на кръвното налягане, като така помага да се предпазвате от сърдечно-съдовите заболявания.

2. Шоколадът предпазва намаляването на паметта и така ви ще устоите по-дълго на естествения процес на стареене. В изследване проведено в Harvard Medical School, се илюстрира способността на тъмното блокче да поддържа доброто кръвообращение, което е необходимо на мозъка, за да работи ефективно.

3. Намалява възможността от сърдечно-съдови заболявания. Възможността шоколадът да намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания е подкрепена и от British Medical Journal, но все пак са нужни по-нататъшни изследвания, така че идеята да бъде напълно подкрепена.

4. Хората, които ядат много шоколад е по-малко вероятно да имат инсулт, който е един от бичовете на съвремието и причина за смърт.

5. Шоколадът намалява чувството на тревожност. Изследователи в Сан Диего са доказали, че шоколадът намалява стреса, тъй като хората първосигнално са склонни да ядат храна, която ще да ги успокои. Така че, кафявото блокче ще им даде усещане за комфорт и радост .

6. Може да реши проблеми с бременността. Едно скорошно проучване съобщава, че шоколадът, особено тъмния, съдържа специфична химически съединения, които помагат на жените да преодолеят усложнения на бременността. Изследователите обаче все още търсят допълнителни проучвания, за да има окончателен резултат.

7. Шоколадът облекчава усещането за болка в зависимост от количеството, което ядете.

Какво чакате още? Шоколадът ви чака!