fbpx Най-добрите бармани в света демонстрираха невероятни умения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-добрите бармани в света демонстрираха невероятни умения

След седмица на жестока конкуренция, невероятно майсторство, ненадмината оригиналност и изключителни коктейли Чарлз Джоли от The Aviary бар в Чикаго, САЩ побеждава 47 от най-добрите миксолози от целия свят, за да бъде коронован за барман на 2014 година на DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™.

Чарлз хипнотизираше съдиите още от първия коктейл, но това, което ще бетонира името му в историята на миксологията бяха неговите уникални и възхитителни поднесени напитки. Неговият знаков коктейл Above the Clouds (Над облаците), приготвен за финалния кръг „Punch and Glass“, остави съдиите във възторг. През цялата седмица Чарлз непрекъснато доказваше своите качества на победител пред почитаемото жури, което включваше легенди и величия от коктейлната сцена като Дейл ДеГроф, Салваторе Калабрезе, Джули Райнер, Стив Олсен и Газ Реган.

Чарлз Джоли е шестият барман награден с уважаваната титла Барман на годината на WORLD CLASS™, следвайки по стъпките гиганти в миксологията, които са повлияли културата на коктейлите по света, в това число Дейвид Риос, Тим Филипс, Манабу Отаке, Ерик Лоринц и Аристотелис Пападопулос.

48-те бармани, които достигнаха до финала на WORLD CLASS™ през 2014 г., вече бяха показали непоколебима отдаденост към своето майсторство, след като бяха преминали през едногодишното изпитание на квалификациите и си бяха спечелили правото да представляват страните си и да се състезават срещу най-добрите бармани в света на най-престижния и уважаван конкурс по миксология.

Чарлз Джоли сега ще стане глобалния посланик на Diageo Reserve WORLD CLASS™, роля, която ще му позволи да пътува из целия свят, да обучава и вдъхновява нови таланти, като в същото време да развива собствените си умения и знания чрез различните вкусове и техники, с които се запознава по пътя си.

Финалите на 2014 WORLD CLASS™ включваха серия от иновативни изпитания, проведени в Обединеното кралство, започвайки от Гленийгълс, Шотландия, преди да се пренесат на борда на знаковия Ориент Експрес до Лондон. В сърцето на състезанието беше темата за разкриването – тема, на която дадоха живот поредица от иновативни предизвикателства, потопили 48-те финалисти в културата на Великобритания и вдъхновили ги да създадат висококачествени коктейли с помощта на най-изисканите алкохолни напитки; предизвикателства, които разказваха за местата, хората и историята на тазгодишната страна домакин – рожденото място на WORLD CLASS™ преди повече от шест години.

Тази година за първи път потребителите също бяха поканени да участват в големия финал на WORLD CLASS™ и да открият свят на изискана култура на консумация в къщата на WORLD CLASS™. Проведено в красива пететажна градска къща, това изключително преживяване беше организирано, така че да съвпадне със седмицата на финалите, като предложи практически майсторски класове по миксология, водени от световноизвестни бармани, уникални сесии с дегустация на коктейли и храни, които превърнаха къщата на WORLD CLASS™ в духовния дом на елегантната консумация това лято.

През 2015 г. големият финал на WORLD CLASS™ ще се пренесе в Африка за първи път и ще се състои в световната столица на дизайна за 2014 г. - Кейп Таун.