fbpx Дестилерията THE GLEN GRANT създаде истински спектакъл за вкусовете и сетивата в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дестилерията THE GLEN GRANT създаде истински спектакъл за вкусовете и сетивата в София

На ексклузивна дегустация почитатели на уискито опитаха подбрани уиски вкусове от дестилерията THE GLEN GRANT.

Робин Купър – THE GLEN GRANT Глобален Бранд Амбасадър и носител на титлата Keeper of the Quaich и домакините от Максиъм България сътвориха истински спектакъл за вкусовете и усещанията, за да могат гостите да се докоснат до „сърцето“ на THE GLEN GRANT – „Елегантност, вдъхновена от природата“.

Събитието се проведе в галерия Виваком Арт Хол, пренасяща в наши дни блясъка на епохата, през която сградата е била издигната. Модерното и традиционното, вплетени и вдъхновени от природата, осигуриха изискана атмосфера. Феерия от светлини, аромати и музикални звуци, пренесоха гостите в Шотландия и в дестилерията THE GLEN GRANT.

Коктейлът АРБОРАЛИС Олд фешън посрещаше гостите на специален бар, декориран с естествена зеленина като част от градините на дестилерията THE GLEN GRANT.
Стилът и изтънчеността на марката витаеха във въздуха с тъмнозелени и златни елементи. Иновативен и внушителен дизайнерски постамент очароваше присъстващите с елегантност.

С внимание към вкусовите детайли, всяка една от дегустираните вариации се допълваше от гурме меню, включващо THE GLEN GRANT уиски, деликатно ферментирали ръж и пшеница и ядливи цветя, поднесени на естествени каменни, дървени и шоколадови подложки.

След дебюта си преди една година, в залата беше изложено и отлежалото 60 години произведение на уиски изкуството – Dennis Malcolm 60th Anniversary Edition Aged 60 Years. То е посветено на Сър Денис Малкълм – Мастър дистилърът с най-дългогодишен стаж в историята на шотландската напитка и носител на Ордена на Британската Империя OBE.
Скъпоценната течност е бутилирана само в 360 декантера за цял свят от една единствена бъчва, затворена за отлежаване на 24 октомври през далечната 1960 година.

Преживяването с уникалните вкусове на едномалцовото шотландско уиски THE GLEN GRANT завърши с личен подарък за всеки гост – THE GLEN GRANT Quaich.
Настоящата GLEN GRANT уиски серия на българския пазар включва палитра от пет едномалцови предложения: МЕЙДЖЪР РИЗЪРВ, наскоро представеният АРБОРАЛИС и едноименните THE GLEN GRANT 10-, 12- и 18-годишни версии.

Дестилерията THE GLEN GRANT е част от най-продуктивния шотландски регион Спейсайд и се намира се в непосредствена близост до град Ротес, като е единствената измежду четирите действащи в околността, която има център за посетители.