fbpx Изискани азиатски вкусове от Шеф Александрова в столичния Floret Restaurant | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Изискани азиатски вкусове от Шеф Александрова в столичния Floret Restaurant

В истинско азиатско кулинарно преживяване на сетивата и небцете се превърна първата вечер от поредицата от три вечери в Floret Restaurant and Bar в столичния хотел Intercontinental. Домакин на тематичните събития е победителката в MasterChef България Марианна Александрова. Тя съчетава любопитството си на научен работник с вродения талант на готвач. Именно с това триумфира в кулинарното състезание MasterChef 2023 и грабна голямата награда от 100 000 лв. Истински влюбена в азиатската кухня, но задължително с щипка носталгия по родната Варна, Марианна изкушава с взрив от аромати и умами вкусове.

Победителката в MasterChef България за 2023 г. Марианна Александрова.

От 9 до 11 май тя предлага на ценителите на майсторската кухня изключително елегантен и фин прочит на най-добрите вкусове от Източна Азия. Менюто е четиристепенно, като се предлагат и тематични авторски коктейли като Японска съблазън, Пандамониум и Мимоза личи.

Като начало Марианна избира студеното предястие - Мозайка от коджи лаврак, поднесена с изключително фин уасаби-авокадо крем и маринована краставица.

Вечерята продължава с легендарното Мисо – супа с морски деликатеси (на снимката в началото), подобна на европейския буябес, но обогатена с японски подправки и поднесена с поширана сфера от скариди.

Кулминацията идва с основното ястие – великолепно Катцу свинско филе, поднесено с ръчно приготвени нудълс с матча, емулсия с юзу с аромат на портокали, редукция със соев сос и незрели соеви зърна - едамаме.

Десертът слага големия финал с нетрадиционен прочит на тирамису в комбинация от матча. 

Елегантен и уютен, Floret Restaurant and Bar се намира в сърцето на София в 5-звездния хотел Intercontinental точно срещу входа на Народното събрание или както софиянци го знаят "на опашката на коня". Забележителното му меню го прави любим на всички, които обожават азиатската кухня. Ресторантът предоставя изключително гастрономическо изживяване, което създава кулинарен празник на любителите както на международната, така и на местната кухня. Съвременните ястия с местен почерк са съчетани с перфектно балансирани коктейли и вина, подходящи за всяка хапка.

Желаещите да опитат тези азиатски вкусове във Floret Restaurant за последната вечер (11.05.2024)

могат да направят резервация на

тел. 088 916 6000 или на

floret@ihg.com