fbpx Защитено лято с Vichy | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Защитено лято с Vichy

Лятото е тук и всички сме готови да му се отдадем. Слънцето, което всички толкова обичаме може обаче да не бъде наш приятел, ако не сме внимателни. За да имаме сигурност когато се излагаме на слънчевите лъчи в града, планината, морето, Vichy създаде две нови въведения от линията Capital Soleilпредпазва кожата от слънцето и от преждевременното стареене.

Изследванията показват, че ежедневното излагане на ултравиолетови лъчи и замърсяване, особено в градските райони, причинява повече от 80% от признаците на стареене на кожата. Действайки заедно, тези два външни фактора ускоряват оксидативния стрес на кожата, насърчават разпространението на свободните радикали и се появяват първите признаци на стареене на кожата, като бръчки, фини линии и тъмни петна.

За да осигури на кожата оптимална защита от слънцето и замърсяването, Vichy създаде усъвършенствана анти-ейдж формула за ежедневна употреба. - Capital Soleil UV-AGE DAILY флуид със защитен фактор 50+, който осигурява ефективна UVA и UVB защита и има силен ефект срещу признаците на фотостареене.

Подобрената формула Capital Soleil UV-AGE DAILY съдържа: 4% пептиди, които имат способността да рестартират производството на колаген, което забавя стареенето, 2% ниацинамид (витамин В3), който намалява тъмните петна и хиперпигментацията, както и пробиотични частици, които заедно с Vichy volcanic water укрепват естествените защитни механизми на кожата. Леката, невидима, хипоалергенна формула, не оставя лепкава следа и се препоръчва да се прилага всяка сутрин, като последна стъпка преди грим.

Как слънчевите лъчи UVA и UVB влияят на кожата?

Има два вида UV радиация: UVA лъчите, съставляват 95 процента от цялата слънчева светлина, преминават през облаците, стъклото и епидермиса и присъстват през цялата година, докато UVB лъчите съставляват 5 процента от UV лъчението, което присъства най-засилено през лятото. Въпреки вредните фактори на слънчевите лъчи дават положителен ефект върху настроението и допринасят за синтеза на витамин D, според експерти слънцето е здравословно и необходимо, но само ако използваме дерматологично тествани формули, които предлагат адекватна слънцезащита.

С мисъл за околния свят

С мисъл за подводния свят и бъдещето на планетата, Vichy създаде Capital Soleil Milk с фактор 50+, който се предлага в екологично проектирани картонени опаковки с 45% по-малко пластмаса. В допълнение, формулата съдържа 94 процента биоразградими съставки, безопасни за подводния свят, след като е доказано, че UV филтрите в концентрациите, в които се използват, не създават отрицателни ефекти върху живия свят в морето. Благодарение на филтърната система Meroxyl, то работи срещу широк спектър от UVA и UVB радиация и осигурява много висока защита от слънцето, докато хиалуроновата киселина овлажнява и хидратира кожата до 24 часа. Богато на минерали от вулканична вода Vichy, които укрепват естествените защитни сили на кожата, то е подходящо за всички типове кожа, дори и за чувствителната, оставяйки лека, немазна текстура след нанасяне, без бели следи.