fbpx Кулинарният пътеводител MICHELIN прибавя нови ресторанти в Будапеща | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Кулинарният пътеводител MICHELIN прибавя нови ресторанти в Будапеща

В новата селекция на Пътеводителя на MICHELIN за Будапеща включва два нови ресторанта, които получиха звезда MICHELIN: Essência и Salt.

Ресторант Essência се ръководи от Тиаго и Ева. Шеф Тиаго е от Португалия, докато съпругата му Ева е унгарка, и менютата в този стилен и уютен ресторант са истинско празненство и на двете култури.  

Ресторантът Salt е създаден от своя собственик шеф Сцилард Тот (Szilárd Tóth). Менюто, изградено находчиво и с много въображение, използва различни техники като ферментация и консервиране, а категоричната отдаденост на устойчивата гастрономия означава, че отличаваме този ресторант и като един ресторантите в унисон с нашите зелени инициативи. 

„И двата ресторанта са чудесен пример за динамичното развитие на ресторантьорската сцена в Будапеща“ – казва Гуендал Пуленек, Международен директор на Пътеводителите на MICHELIN. „Тук не просто се предлага отлична храна по един малко по-различен начин, но и същевременно са включени елементи от унгарските кулинарни традиции.“

Инспекторите на Пътеводителя на MICHELIN са добавили още 6 нови ресторанта към тазгодишната селекция. Това са Hoppá! Bistro, квартално бистро с голям брой обичайни неща; Felix, с изтънчена кухня и помещаващ се в изумителна сграда; Stand25 Bisztró, малката сестра на Strand, който беше добавен отново в Пътеводителя на новия си адрес; Spago by Wolfgang Puck, елегантен ресторант, за посещение на който всеки старателно избира тоалета си; Rumour, където креативното меню се сервира на бара точно срещу откритата кухня, и Pasztell, изключителен модерен ресторант, където можете да наблюдавате работата на майсторите готвачи в невероятна съвременно оборудвана кухня.

„Будапеща предлага отличен избор на ресторанти, с множество различни стилове и в различни ценови категории. Някои от тях се ръководят от местни готвачи и ресторантьори, други от хора, получили признание в чужбина и завърнали се в родината си“, коментира Гуендал Пуленек. „Точно това придава на града неговата виталност и показва, че бъдещето е пълно с надежди.“ 

 „Последните 18 месеца бяха изключително трудни за целия туристически и ресторантьорски бизнес по целия свят и ние искрено съчувстваме на тези, които срещнаха затруднения по време на пандемията“, допълва Гуендал Пуленек. „Пътеводителят на MICHELIN не се стреми просто да посочи най-добрите шефове, а да покаже на по-широка аудитория упоритата работа и постоянството в ресторантьорския сектор като цяло“.

Тази година селекцията на Пътеводителя на MICHELIN за Будапеща е публикувана само в дигитален формат.