fbpx Хотел Хилтън връща брънча с новия си ресторант OXBO | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Хотел Хилтън връща брънча с новия си ресторант OXBO

Емблематичният хотел Хилтън, разположен в сърцето на София, официално връща авторския неделен брънч в своя нов ресторант OXBO.

Въведен за пръв път в България преди повече от десетилетие именно от Хилтън, брънчът се завръща в своето родно място на 18 февруари, обещавайки на своите гости качествени продукти, автентичен вкус и приветлива атмосфера. Всички, които желаят, могат да се насладят веднъж месечно в неделя от 12:30 до 16:00 ч.

Намиращ се между зеленината на Южен парк и известния пешеходен Мост на влюбените, OXBO е място, в което вкусовете оживяват, вдъхновени от съвременните кулинарни шедьоври и неповторимите български рецепти. Тук се предлагат само висококачествени продукти от изцяло местни производители. Така ресторант OXBO се превръща в най-горещата точка за кулинарни срещи в град, изповядващ концепцията „From Farm to Fork“ или от фермата до вилицата, се основава на чисти и местни съставки, така че всяко ястие да е феерия от богати вкусове.

Самият ресторант е изцяло реновиран, с нова конпепция с меки, природни цветове, с естествена светлина, огледален таван. 

Бони Манси, генерален мениджър на хотел Хилтън в България

„Преди повече от десетилетие именно хотел Хилтън въведе концепцията за брънч в България. Радвам се, че мога да ви посрещна отново тук, в нашето ново бижу. Насладете се феерията от вкусове, в които ще ви потопим, съчетавайки неповторимата българска кухня с модерния авторски прочит на OXBO“, коментира Бони Манси, генерален мениджър на хотел Хилтън в България по време на специалне представяне пред медиите.

Основните ястия на брънча са над 10

Тук може да се насладите на отлични яйца по бенедктински, крехка сьомга, миди в елегантен сос, пикантни ребърца, патица, фантастични сладки батати с лешници, повече от две дузини продукти от студения бар. Сладкия бар предлага отлични авторски торти, кремове, шоколадов фонтан с плодове.

Миди във великолепен лек сос

ОХВО изповядва концепцията „From Farm to Fork“

Цената на брънча е 89 лв. на човек

Яйцата по бенедектински са с отличен приготвен на място сос Холандез

Думата брънч (brunch) идва от английски и е комбинация от breakfast (закуска) и lunch (обяда). Това е времето, в което закуската преминава в обяд и затова брънчът се провежда обикновено в интервала между 11:00 и 15:00 часа. Той ви дава основното от закуската в съчетание с леките предястия или ястия на обяда. Храните са подредени на блок маса и е на самообслужване, като може да консумирате толкова, колкото искате. Това е перфектното време без да бързате да се забавлявате със семейството, да се видите с приятели, да изпиете и чаша вино. 

Следкишите хранят и очите