fbpx La Roche-Posay стартира през юни кампания за безплатен тест на кожата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

La Roche-Posay стартира през юни кампания за безплатен тест на кожата

Вече 7 поредни години La Roche-Posay провежда кампания за превенция на рака на кожата, организирайки безплатни скринингови прегледи на бенки и съмнителни кожни образувания при специалисти-дерматолози.

Инициативата под надслов “СПАСЕТЕ КОЖАТА СИ / SAVE YOUR SKIN” има за цел да подчертае важността на редовните профилактични прегледи при дерматолог, т.к. 99% случаите на кожен рак са лечими, ако бъдат открити навреме, както и да запознае всеки с начините, по които може сам да участва в превенцията на рака на кожата.

И тази година, през целия месец юни, дерматолозите от България партнират на La Roche-Posay и всеки желаещ може да получи експертна консултация със специалист, напълно безплатно, относно бенките, които го притесняват или други съмнителни образувания. Повече информация и графика на прегледите по градове може да намерите на: www.laroche-posay.bg

Списъкът се обновява всяка седмица, така че може да го проверявате редовно в рамките на кампанията.

Методът ABCDE е разработен и препоръчван от самите дерматолози и обръща специално внимание на 5 характеристики на бенките, които трябва да се следят: асиметрия, граници, цвят, диаметър и еволюция.

Ако сте загрижени за любим човек, вгледайте се в неговите бенки!

Д-р Наташа Цекова Трайкович

Дерматолозите са категорични относно важността на редовните профилактични прегледи на бенките при специалист: “Клиничната оценка на бенките е важно да бъде направена от дерматолог с оглед ранното разпознаване на злокачествени такива. Ранно поставената диагноза води до навременно лечение и спасява живот. Бъдете отговорни!” , казва д-р Наташа Цекова Трайкович, дерматолог  и началник клиника по онкодерматология и дерматохирургия, УСБАЛ по онкология, София

Ракът на кожата е един от най-често срещаните видове рак. По данни на СЗО всяка година в световен мащаб се диагностицират над 132 000 нови пациенти с меланом и над 1,2 милиона с немеланомен рак на кожата.

Предпазването от вредните слънчеви лъчи е ключово за запазването на кожата здрава и красива - доказано е, че 86% от меланомите и 90% от немеланомните ракови образувания са причинени от излагането на слънце. Добрата новина е, че има начини за превенция, а поставянето на диагноза е по-лесно, тъй като кожният рак е видим за окото.

La Roche-Posay представя своето решение за защита от вредните лъчи в лицето на гамата Anthelios. Екологичният хидратиращ лосион Anthelios SPF 50+ е с формула с респект към морските обитатели, но в същото време без компромис към защитата. Подходящ за чувствителна кожа, както и за кожа с непоносимост към излагането на слънце. Благодарение на технологията Netlock, формулата предоставя много висока защита, като в същото време е хомогенна и не се усеща лепкава или мазна върху кожата. Предлага се и във вариант с SPF 30.