fbpx Вкусно гурме под дебели сенки в сръбски ресторант "Котилото" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вкусно гурме под дебели сенки в сръбски ресторант "Котилото"

Лятото вече е тук, няма съмнение и сръбският ресторант „Котилото“ обяви официално неговото началото като даде старт на приятните обеди и вечери под сенките на старите дървета в сезонната си лятна градина. И докато се оплаквахме от дъждовете, сега ще започнем да търсим прохлада. А когато сме с приятели, с които можем да споделим и вкусни кулинарни изкушения, то времето минава неусетно. А когато ви посрещат с широко отворени врати и сърца, мястото остава завинаги в графата „любими“. В Сръбски ресторант "Котилото" ще намерите истинското сърце на сръбската кухня, съчетано с уютната обстановка на китната лятната градина.

Разнообразието от вкусове и гостоприемството на персонала ще ви дадат незабравимо преживяване. Защото именно гостоприемството и приятелското отношение към гостите са в основата на успеха на "Котилото" . А гостоприемството е една от основните типични черти на Балканските народи.

По традиция, от самото създаване на ресторанта, главната роля е дадена на автентичната сръбска скара, която предизвиква небцето със съвършени месни специалитети, приготвени от главния готвач Далибор Маринкович – Даци.

Кулинарното приключение този сезон включва изкушаващи ястия от сезонното лятно меню – свежи ароматни салати като Краставици с павлак, маслинова паста и копър, Печен патладжан с павлак и печена чушка по Бунибродски; топли предястия и основн ястия - Шиш от телешко филе руловано с бекон, Телешки дроб на скара, Вучианска тънка колбасица и още много ястия от сръбската традиционна кухня, майсторски обогатени и приготвени от главния готвач и неговия отдаден на кулинарията екип.

Майстор Даци приготвя всичко със сърце и душа

„Всичко е в сърцето“, казва майстор Даци, докато обръща ароматни наденички на разпалената скара. „За нас най-важно е да виждаме клиентите усмихнати, защото това е гаранция, че са доволни и ще се върнат пак“, допълва Йонко Георгиев, съдружник с майстор Даци от създаването на ресторанта.

В тазгодишното издание на форума Bright Awards 2023 ресторант „Котилото“ беше отличен с наградата „Най-добър ресторант за балканска кухня“. Статуетката връчи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева (вляво).