fbpx Пролетно събуждане на кожата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пролетно събуждане на кожата

 

Студеният сезон се отразява неблагоприятно върху нашата кожа. Дългият престой в затворени помещения е свързан с намален приток на свеж въздух за сметка на увеличения сух и топъл въздух от отоплението в дома и офиса. Отделно зимният сезон е свързан с по-ниска влажност на атмосферния въздух, който води до дехидратация на нашата кожа. Всички тези фактори се отразяват негативно на кожата и в началото на пролетта тя изглежда сива, суха, груба, с финни бръчки и състарена.

Домашни рецепти

В домашни условия можем бързо и лесно да приготвим няколко пролетни маски за лице. При по-мазна кожа за свиване на порите: два сурови яйчни белтъка и една четвърт чаша фреш от портокал. За овлажняване и озаряване на чувствителната кожа: студена овесена каша върху лицето. Маските се отмиват след 15 минути.

В къщи можем да си приготвим и домашен пролетен ексфолиант за тяло, който е удачен при по-суха кожа. За него са ни необходими две чаени чаши кафява захар, една чаена чаша зехтин и малко настърган корен от джинджифил. Специално внимание при ексфолиацията трябва да се обърне на кожата на лактите, коленете и ходилата, която е загрубяла през зимата. След ексфолииране на кожата тя се измива с душ гел.

Пролетното събуждане на кожата може да започне с един механичен пилинг на лицето, който отстранява мъртвите клетки и открива свежата кожа. Процедурата е известна като диамантено микродермабразио. Има вариант и за химична ексфолиация с алфа и/или бета хидроксикиселини. Такъв пилинг е Маями пил, който съдържа вещество, което блокира ензима тирозиназа – виновникът за пигментациите. Пилингът е подходящ за фотоувредена, посивяла кожа на пушачи и мазна кожа.

Следваща фаза в грижа за кожата след като е отстранен мъртвия рогов слой с пилинг е хидратацията й. Хидратацията може да бъде – иглена и безиглена. При беизгленият вариант в кожата чрез апаратура се вкарва коктейл от подмладяващи съставки – хиалуронова киселина, витамини, алое вера, зелен чай. Процедурата е известна като Intraceuticals Rejuvenate. Друг начин за дълбока хидратация на кожата е инжекционния вариант, който я зарежда с хиалуронова киселина и над 50 дермо-функционални съставки, в това число минерали, незаменими аминокиселини и витамини.

Пролетта е идеален сезон да подготвим и кожата на тялото си. Това е времето, през което продължава и лазерната епилация с Elos технология ,която е безопасна и третира и по-светли косми.