fbpx Храна за душата в лятната градина на сръбски ресторант "Котилото" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Храна за душата в лятната градина на сръбски ресторант "Котилото"

Сред близки приятели по традиция сръбският ресторант „Котилото“ в столичния квартал Драгалевци откри летния сезон в потъналата в зеленина градина с представяне на нови авторски ястия към менюто.

“Сръбската традиционна кухня е безкраен извор на вкусове и вдъхновение! Държим на автентичността и зареждаме продукти от Сърбия, често директно от градините на малки производители“, споделят Йонко и Далибор, собственици на легендарния сръбски ресторант.

Това е и една от причините ястията в Котилото да поддържат ниво, без да променят качеството си в годините. Можем спокойно да твърдим, че храната в Котилото ни кара да се чувстваме щастливи, защото има вкуса на домашно приготвената храна и ни дават усещане за ситост и удоволствие. Това е така наречената „comfort food“, която неизменно ни пренася в детството.

„ Създали сме традиция и два пъти в годината предлагаме на гостите „Лятно“ и „Зимно“ сезонно меню, в което включваме най-любимите и поръчвани ястия от предходни години. Обогатяваме менюто винаги и с няколко нови ястия по стари рецепти, които често доразвивам, вдъхновен от разнообразието на сръбската национална кухня.“, казва Далибор Маринкович – Даци. 

Той е убеден, че прекрасните аромати и вкусове на ястията, които приготвя се дължат на спецификата на продуктите и подправките, отглеждани и произведени точно в Сърбия, а не на други места по света. Това е и тайната на автентичността на вкусотиите, които той приготвя с много любов. 

Йонко и Даци пътуват често до западната ни съседка и лично избират  продукти, с които да зареждат ресторанта. 

Скъп гост на събитието беше Ники Кънчев, който създаде весела атмосфера докато помагаше на Даци зад скарата, на която бяха изкусително наредени различни видове меса и пресни зеленчуци. 

За резервации: 089 773 6656, kotiloto.com