fbpx Гримове от бъдещето връщат блясъка на 80те | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Гримове от бъдещето връщат блясъка на 80те

Този сезон дамите предприемат вълнуващо пътешествие в света на красотата с гримове от бъдещето, за да се върнат в 80-те години на 20 век. Иновациите в сектора правят гримовете по-удобни за нанасяне, по-дълготрайни и по-ярки. Актуалните тенденции в макиажа са за повече блясък с металически тонове за драматичен поглед и скули, декорирани със светоотразяващи частици, носталгично вдъхновени от естетиката преди 40 години.

Гримът на бъдещето отразява стремежа към по-здравословен начин на живот и в модерните продукти за сезона присъстват все повече естествени съставки. Те навлизат уверено не само при продуктите за грижа за кожата на лицето и тялото, но и в шампоаните и при гримовете за очи.

Това показват данните от третото издание на Лайфстайл обзора на dm „Тенденции и иновации“ за сезон есен / зима 2019 година.

Актуалният опушен поглед се постига лесно със стик сенки

Този сезон дамите печелят внимание с неустоим поглед, постигнат с драматичен „котешки“ грим или бунтарския макиаж на 80-те. Очите печелят интерес с удебелени линии с остър ъгъл, напомняйки изяществото на египетската кралица Клеопатра.

За по-бунтарски настроените е смелият грим на 80-те. Той се постига лесно с металически и силно блестящи палитри от сенки. Клепачите са лъскави, акцентирайки върху ефекта „омбре”, постигнат  чрез преливане от един цвят към друг. С ярките и закачливи цветове, в хитовите комбинации от оранжево и кафяво, ефектът е залез, а погледът става изразителен и искрящ в жълто и зелено, синьо, лилаво и червено.

Осемдесетарският вид се допълва и от опушения поглед. Този драматичен и ретро вид ще се постига с грим, който излиза далече извън очертанията на клепача, като позволява творчески размах според формата на очите, стигайки до линията на веждите. При опушения грим също е актуална тенденцията за преливане на два цвята.

Плътните вежди вече са хит, наложен от редица инфлуенсъри в социалните мрежи. Тази година на мода се завръщат ярките и закачливи цветове на косите. Иновациите в козметиката позволяват смяна на цвета на всеки 10 дни, което се постига с оцветяващи шампоани и спрейове с краткотрайно действие. Според експертите на dm 2019-а година ще бъде доминирана от матовите червила. Топ продуктите са лесни и удобни за нанасяне и са с дълготраен ефект. Страхотна иновация е и новата им покривна формула, която вече не изсушава устните, което до момента беше основен недостатък на матовите червила. Актуалната мода за устните предизвиква с тенденцията за дуалност в нанасянето - по-светло червило на горната устна и по-тъмен нюанс на долната.