fbpx Мълчаната вода сбъдва желания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Мълчаната вода сбъдва желания

Преди Богоявление, по здрач на 5 януари вечерта, се налива вода в котле. Ако нямате, може да се използва чаша или малка тенджерка, но да не са пластмасови. Водата се изнася навън. Хващате съда с две ръце, излезте навън и притихнете малко с водата. Оставете я да ви усети, подишайте зимния въздух с нея, кажете името си на глас. Постойте още малко така, а след това се приберете вкъщи. Нека водата да остане няколко часа под небето, за да се „измълчи“ и пречисти.

Точно преди полунощ излезте отново при нея, хванете я с две ръце и изречете на глас най-голямото си желание. Отново притихнете и помълчете с нея. Опитайте се да си представите как ще изглежда животът ви, когато точно това желание бъде изпълнено, да видите картината във вашата вода. И на глас наречете: Реченето ми да бъде сторено! После покрийте водата с чиста кърпа  и се приберете.

Когато се събудите сутринта на 6 януари, идете първо при водата си. Измийте си очите с нея и отпийте глътка. Склонете чело пред водата и й благодарете. След това я приберете. Можете да я изпиете цялата или по-малко, да наръсите с останалото от нея дома си, да полеете цвете.

Това е „наречена“ вода и тя ще носи енергията и силата на желанието ви.