fbpx 4 милиона туристи избират Канкун всяка година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

4 милиона туристи избират Канкун всяка година

 

Turkish Airlines стартира полети до Мексико Сити, най-големия град в Латинска Америка и столица на Мексико, както и до Канкун – една от най-предпочитаните ваканционни дестинации в региона. Полетите до двата града се осъществяват 3 пъти седмично по маршрут Истанбул-Мексико Сити-Канкун.

Мексико Сити, някогашният дом на маите и ацтеките, днес събира в себе си историята на едни от първите цивилизации в света, датираща до 2000 години пр. Хр. , като освен това е и важен търговски център. Градът привлича туристи от цял свят със своето богато културно наследство. На територията му се намират 150 музея, като единствено Париж предлага повече на брой. Мексико Сити успява да отговори на всички очаквания със своята колониална архитектура, вкусна мексиканска кухня, красиви площади и множество възможности за забавление.

По време на периода на маите препитанието в Канкун е идвало основно от риболов и земеделие, а градът е играл важна роля и за развитието на астрологията, физиката и математиката. Днес Канкун е един от най-важните туристически центрове в областта. Градът допринася значително за икономиката на Мексико, като всяка година приветства около 4 милиона туристи. Освен възможностите за плуване, гмуркане и други забавни дейности, историята на Канкун, местната кухня и вълнуващият подводен музей правят дестинацията идеално място за тези, които търсят незабравима почивка.