fbpx Акнето е лечимо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Акнето е лечимо

В днешната колонка ще споделя една тема, която има специално място в професионалната ми работа. Ще говорим за акне. Аз, лично, преди доста години страдах от много проблемна акнева кожа, с която се борих като тинейджър дълги години и експериментирах с всякакви методи, за да се оправя. Е, тогава не успях. След като се обучих като козметик и придобих знания за диетично хранене от университета, приложих наученото. Днес мога да се похваля с чиста кожа, без следи от тежкото акне, което аз няма да забравя, а и вероятно и моите близки. 

Акнето е възпалително кожно заболяване, което се проявява с пъпки, черни и бели точки. За страдащите от него, то е нещо повече от козметичен проблем. Последствията му включват емоционален стрес, който може да има силно влияние върху самочувствието.

Акнето най-често започва през пубертета, когато се повишава рязко отделянето на андрогени. Но това заболяване не засяга само тинейджърите, а и все повече възрастни. Докато при тийнеджърите то най-често се явява по лицето, при възрастните е ограничено до брадичката и челюстта и се проявява в по-малък брой, но по-болезнени пъпки, които също могат да се разпространят по цялото лице, ако не се предприемат мерки. Много жени страдат от предменструални обриви от акне, които се подтикват от отделянето на прогестерон след овулация. 

Фактори, които допринасят за това състояние са наследствеността, мазната кожа, хормоналният дисбаланс, месечният цикъл и кандидозата. Други фактори са алергиите, стресът, използването на някои лекарства. Недостигът на хранителни вещества или прекомерната консумация на преработена храна, наситени мазнини, хидрирани мазнини и животински продукти също допринасят за появата на акне. И много важно – повишената киселинност или алкалност на тялото също благоприятства размножаването на бактериите, причиняващи акне. (В предишната колонка говорихме за АЛКАЛЕН – КИСЕЛ ДИСБАЛАНС). 

Кожата е най-големият орган на тялото и тя също ‘‘ диша ‘‘ . Ако порите се запушат , микробите които са навлезли там и са довели до развитието на акне, предизвикват зачервяване. Мръсотията, прахът, маслата и нечистотите от замърсената околна среда запушват порите, но тези фактори могат да бъдат елиминирани чрез подходящо миене на кожата и добра домашна грижа, хранене и хранителни добавки. 

В следващата колонка ще ви дам подробни ПРЕПОРЪКИ относно храна, хигиена, витамини – цялостна комплексна грижа за кожата на лицето. В Ести Бюти специалистите козметици са добре обучени, неспиращи да трупат знания за кожата на лицето и можем да се похвалим с конкретни резултати.

Повече информация за Ести Бюти на

https://esti-beauty.com/