fbpx Велогладиатори в надпревара по поречието на Дунав | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Велогладиатори в надпревара по поречието на Дунав

На 8-ми и 9-ти юли 15 аматьори-колоездачи ще стартират в уникална 550-километрова надпревара по веломаршрута „Дунав Ултра“, следващ северната граница на България. Целта им ще бъде да изминат разстоянието от най-северозападното населено място на страната – видинското село Куделин  – до последното населено „дунавско“ място в България – гр. Силистра – за по-малко от 40 часа. Преодолявайки разстоянието успешно, участниците ще излъчат и победителя с неговите подгласници в първото издание на уникалното спортно събитие Дунав Ултра 4: „Гладиатори на колела“.

Тази година чрез сложен механизъм оранизаторите селектираха и одобриха 15 кандидати, решени да застанат на старта на екстремната велонадпревара.В момента подобни състезания се провеждат в множество държави, а за да бъдат допуснати до участие, кандидатстват стотици атлети-аматьори от всички краища на света.

През 2017-та година събитието ще предложи изминаването на дистанцията в два етапа по 550-километровата „крайдунавска“ отсечка на веломаршрута „Дунав Ултра“, който след гр. Силистра продължава към гр. Добрич и завършва на Черно море в района на с.Дуранкулак.

„Гладиатори на колела“ ще предложи два финала – в гр. Свищов и гр. Силистра, където градоначалниците ще връчат почетните награди за първенците в етапите. Големият победител заедно с неговите подгласници ще бъде определен след сумиране на времената от двата етапа. 

Повече информация тук