fbpx Restaurant Week 2022 се завръща от 7 до 15 май | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Restaurant Week 2022 се завръща от 7 до 15 май

След повече от година пауза най-вкусната седмица се завръща с нова селекция ресторанти в 2 ценови категории с тристепенни менюта – 39 лв и 59 лв. Във фокуса на деветото издание на Spring Restaurant Week са пролетните кулинарни изкушения. Фестивалът ще се проведе от 7 до 15 май 2022 г. с 29 гурме дестинации в София, Пловдив и Варна. За първи път гостите ще имат възможност да се насладят на изключителна селекция български вина от малки бутикови изби измежду всички географски вино-региони. Погрижили сме се всяко ястие да може да се съчетае с подходящо българско вино.

ВКУСОВЕТЕ НА СОФИЯ, ПЛОВДИВ И ВАРНА

Целта на Restaurant Week е да предложи на любителите на добрата и вкусна храна възможност в рамките на 9 дни да опитат различни и уникални ястия в най-добрите характерни ресторанти в България. Това е градско събитие с празничен дух, което е повод за откриване на нови места, срещи с приятели, подаръчни резервации за близки и празнуване на рожденни дни. Ресторантите се състезават по менюта, а всеки един от гостите може да остави своето мнение и препоръка и да участва в избора на най-добрите локации на Фестивала.

КОИ СА УЧАСТВАЩИТЕ РЕСТОРАНТИ

Ще имате удоволствието да посетите едни от най-забележителните оцелели през пандемията ресторанти и такива които са започнали през последните 2 години. Вижте няколко насочващи ракурса от новата селекция.

Най-новите ресторанти: Plant.bite, Градски легенди, новия формат на Къщата с Часовника, Кафана Милошевич и Schnitzel Haus

Изискани ресторанти от най-висок клас: The Revolutionary, Lazy, Moshi Moshi, Градски легенди, Естерхази

Класически ресторанти с авторски почерк: Къщата с часовника, Esterhasi, Lazy, Корията, The Clock, Villa Park, Vino & tapas 2

Фoкус върху печеното месо: Градски легенди, Schnitzel Haus, Ам Гъл барбекю и Кафана Милошевич

Фокус върху веганството и вегетарианството: Da!Organic и Plant.bite

Фокус върху морските деликатеси: Котва, Moshi Moshi, Корията, Royal Thai, The Clock

Фокус върху comfort food: Marchè

Изкуството на уличната храна: Coupon

Характерни ресторанти от Варна: Marchè, Dolce Amaro, La Bomboniera

Характерни ресторанти от Пловдив: Coupon, Рая, Note di Vino

Тематични регионални кухни: Италианска - The Revolutionary, Briciole, Балканскa - Кафана Милошевич, Арменскa - Egur Egur, Тайландска – Royal Thai, Японскa - Moshi Moshi, Индийскa - Kohinoor, Рускa - Арбат, близкия изток - Mezza

ВИНО ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

Ще имате забележителната възможност да опитате страхотни съчетания на вино и храна, благодарение на шест емблематични и сравнително нови Български бутикови винарни. Те достойно представят шестте елемента от пъзела на картата на България: Загрей (юг), Либера естейт (югозапад), Боровица (северозапад), Хараламбиеви (север), Лозето естейт (североизток/морето) и Братанов (югоизток/странджа). Участващите сортове в селекцията са Широка Мелнишка, Гъмза, Мавруд, Розов Траминер, Шардоне и прекрасните купажи на Хараламбиеви.

РЕЗЕРВАЦИИ И ПОДАРЪЧНИ КУВЕРТИ

Резервациите за Sofia Restaurant Week стартират в сряда, 27.04.2022 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни. Ресторантите и менютата могат да бъдат разгледани на http://restaurantweek.bg/bg/restaurants/.

Подаръчни куверти може да купите на https://restaurantweek.bg/#voucher

Фестивалът се провежда с активната подкрепа на METRO, Mastercard и 6-те забележителни български винарни.