fbpx Първото румънско малцово уиски бе представено в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първото румънско малцово уиски бе представено в София

Първото малцово румънско уикси Carpathian Single Malt Whisky бе представено на специален прием в Румънското посолство в София в присъствието на посланика на Румъния в Република България, Н. Пр. Бръндуша Предеску, както и много дипломати и гости. 

Алън Андерсън, Главен технолог на Carpathian Single Malt

Домакин на вечерта беше Колин К. Ловринг – глобален посланик на Carpathian Single Malt Whisky, който покани на сцената Алън Андерсън – главен технолог на Carpathian Single Malt и директор по уискито на „Александрион Груп“, да отговори на въпроси по всички актуални експресии на Carpathian Single Malt Whisky.

Произведено изцяло от румънски съставки и завършено във винени бъчви от цял свят гамата на Carpathian Single Malt Whisky включва 13 експресии: Fetească Neagră, Pinot Noir, Madeira, Chianti, Oloroso, Pedro Ximenez, Tawny Port, Burgundy, Cognac, Amarone, Ruby Port, Vradiano и Commandaria, като последната е създадена изключително за пазарите в Кипър и Гърция.

Carpathian Single Malt се прави от 100% малцов ечемик, произведен в Румъния. Това едномалцово уиски се дестилира, отлежава и се бутилира в дестилериите „АлександрионСабър Дистилърис 1789“, разположени в Буков, окръг Прахова, в сърцето на Карпатите.

Първото по рода си румънско едномалцово уиски се прави от чиста подкарпатска вода, известна със своите качества, естествен цвят, без добавяне или отнемане на съставки, без студена филтрация, за да се запази целият естествен цвят и вкус, и бутилирано при 46% алкохолно съдържание.