fbpx В атрактивна надпревара излъчиха най-добрите бармани | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

В атрактивна надпревара излъчиха най-добрите бармани

 

Иван Атанасов е победител в третата национална надпревара за професионален Flair Tending - Flair Fabrica 126. Среброто във флеър дисциплината грабна Николай Вангелов, който успя да спечели и състезанието в самостоятелната категория за най-добро движение - Best Move. На трето място се класира Владислав Любомиров.

12 участници преминаха през квалификационния етап на Flair Fabrica 126, като 8 от тях бяха допуснати до големия финал. За други 20 бармани – миксолози беше организиран специален Майсторски клас с водещ лектор Драгомир Иванов - основател на Българска Барманска Гилдия. Той показа разнообразни и новаторски техники при смесването на алкохолни и безалкохолни напитки с различна плътност.

Феновете на атрактивното барманско изкуство станаха свидетели на зрелищния финал,  по време на който финалистите жонглираха умело с бутилки и демонстрираха уменията си за приготвяне на коктейли.

Флеърът е най-трудната и впечатляваща барманска дисциплина - атрактивното барманство съчетава рутина и жонгльорски умения, прилагане на нови и сложни движения и трикове и прецизни жестове на поднасяне. В световен мащаб флеър дисциплината датира още от далечната 1855 г., когато легендарният Джери Томас – Професорът, миксира със завидни умения уиски с вряща вода. Той кръщава своя коктейл "Blue Blazer”. Професорът е автор на първата книга в барманството "How to mix drinks"/“Как да смесваме напитки“. В България началото на 90-те години поставя началото на флеър тенденцията сред барманските среди, поставена от Антон Димитров – Карибата, който превръща барманството в истинско изкуство.