fbpx Новогодишните обещания на заклетите пътешественици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новогодишните обещания на заклетите пътешественици

В началото на всяка нова година човек прави своята равносметка за изминалата, както и си дава обещания за предстоящите 365 дни. Какви са обещанията, които най-заклетите пътешественици дават на себе си и околните, разказват от онлайн туристическа агенция eSky.

1. Да пътувам повече! Обикновено околните казват: „Повече?! Това възможно ли е?“, но за пристрастения към пътувания човек, местата, които посещава, никога не са достатъчно. Той иска още, и още, и още…

2. Да отделям всеки месец определена сума за пътувания и тя да е по-голяма от заделяната предната година. На пътешественика винаги му се иска да спести повече пари за своя фонд „Пътуване“. И въпреки че близките му се опитват да му обяснят, че не всички спестявания трябва да се инвестират само в самолетни билети и хотелско настаняване, истинският пътешественик е убеден, че няма по-хубав начин да изхарчи парите си.

3. Да посетя места, на които не съм бил, да не повтарям дестинации, които вече съм посетил. За травел маниака да се връща на едно и също място отново и отново си е чиста загуба на време и средства – та нали вече е бил там?

4. Да не ползвам годишния си отпуск, просто защото имам нужда да си почина и да си полежа вкъщи! За пътешестващия взимането на почивка трябва да е много добре планирано и винаги свързано с екскурзия! И колкото и да се опитвате да го убедите „Вземи си 2 дни, за да си починеш, изглеждаш уморен!“ – той няма да се поддаде.

5. Да посрещна различно Нова година на някое топло и екзотично място. Рано или късно заклетият пътешественик сбъдва мечтата да посрещне Нова година без студ и сняг, а бос, на плажа, сред палми и екзотични коктейли.

6. Да науча нов език – какво по-хубаво от това да отиде на някое интересно, ново място и да може да упражни изучавания език с местните.

7. Да не инвестирам всичките си пари в туристически пътеводители, а да си купувам и други книги. Това е сред най-трудните за спазване обещания, които пристрастените в пътуванията обикновено си дават. Желанието да имат още един пътеводител за любима дестинация често надделява над останалите заглавия в книжарницата.

8. Да опитвам всичко възможно от традиционните специалитети на местата, които посещавам. Дори нещо да е твърде „екстравагантно“ и да има съмнения дали да го опита, експериментиращият травъл човек ще му се отдаде - не се съмнявайте!

9. Да не препълвам винаги така куфарите си, че да се налага да обличам половината си дрехи, за да успея да премина безпроблемно през проверките. Да, той знае правилата по-добре от всеки друг, но винаги се изкушава да вземе повече багаж и така попада в комични ситуации.