fbpx Да сгреем студа с тъмно пиво! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да сгреем студа с тъмно пиво!

Харесвате ли студените зимни вечери? Не? Грешите – в тях има толкова приятни моменти, особено ако са споделени с близки и приятели. И за да бъдат изпълнени с настроение и сладки приказки ви предлагаме … чаша тъмно пиво. Ако не сте особени фенове на тази напитка досега, знайте, че много пропускате. Само си представете онзи специален аромат с кафеени нотки, лека карамелена сладост и плътен вкус. С тъмната бира може дори да сгреете студа!

Освен, че е изключително подходящо за консумация през зимния сезон, според редица научни доказателства тъмното пиво е богато на полезни за човешкия организъм вещества. Както светлата бира, тъмните марки също съдържат антиоксиданти, феноли и флаваноиди, минерали, витамини от групата В. Изследване на независимата лаборатория “Център по биология на храните” доказва, че антиоксидантите в тъмната бира са два пъти повече в сравнение със светлите.

Освен това десетките изследвания, проведени от български и чуждестранни учени върху ефекта от умерената консумация на бира, дават убедителни доказателства, че кехлибарената напитка може да бъде част от балансирания хранителен режим на хората над 18 години.

Полезните свойства в бирата при умерена консумация се дължат на качествата на растителните суровини ечемик и хмел, които, заедно с останалите й съставки - бирената мая и водата, категоризират пивото като изцяло натурална напитка.

Вкусът на този вид бира се дължи на технологията и рецептурата на производство и най-вече на използването на уникални съчетания от тъмни, карамелени и светли видове малц.

Според познавачите и следвайки традициите на типичните бирени държави като Белгия и Германия, една от най-уникалните и изискани комбинации е тъмно пиво да се дегустира с шоколад. Температурата, при която ароматите на тъмното пиво се усещат най-пълноценно е 10 – 12 градуса, т.е. малко по-висока от препоръчваната за охлаждане на светлите бири. Тъмното пиво хармонично се съчетава с характерните за студените месеци по-тежки ястия и червени меса.

 

Убедени сме, че тази вечер на трапезата ще отпиете тъмно ароматно пиво, с което казваме „Наздраве” за хубавите зимни вечери! И не забравяйте – само в умерени количества ще усетите и най-тънките аромати на пивото.