fbpx Премахване на акнето - първите резултати са видими след 12 часа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Премахване на акнето - първите резултати са видими след 12 часа

Премахването на акнето и несъвършенствата не е въпрос само на естетика. Много често появата на тези видими промени по кожата могат да предизвикат тревожност, дори депресия, което може да доведе до появата на ново акне и по този начин става все по-трудно да се излезе от този порочен кръг. Проучване, проведено за La Roche-Posay през февруари и март, установи, че цели 49,7% от тийнейджърите се чувстват зле, когато имат акне или пъпки, докато почти една трета не искат да напускат дома си, когато се сблъскат с този кожен проблем. Това може да се отрази много негативно на самочувствието им, което е застрашено в тези години от тяхното развитие. Възрастните също не са пощадени от упоритите пъпки, които най-често се появяват в резултат на стрес.

Поради изменението на климата, въздействието на външните агресори като замърсяването на въздуха и слънчевата светлина, както и поради неправилно хранене, младите и възрастните хора все по-често се сблъскват с акне. Това е един от най-честите кожни проблеми, който засяга 80-90% от подрастващите и освен че влияе на естетиката на лицето, засяга и психичното здраве. Изследванията показват, че 50% от пациентите с акне се изолират, 46% от тях имат предразположение към развитие на депресия и цели 350 000 учебни дни се пропускат поради същия проблем. Независимо дали принадлежите към първата или втората група, едно е сигурно – имате нужда от ефикасно и бързо решение, такова, зад което застават над 90 000 дерматолози.

Effaclar Duo+ крем е внимателно създаден точно за тях, вземайки предвид младата им възраст и желанието им да се покажат в най-добрата си светлина. Формулата се основава на три ключови съставки: ниацинамид, който намалява зачервяването и кожните раздразнения, просерад, който предпазва от появата на петна по кожата след акне, и Aqua posae filiformis + маноза, които помагат за възстановяване на баланса на кожния микробиом и стимулират възстановяването на кожата. Първите резултати са видими след 12 часа, като повечето проблеми намаляват значително след 8 дни употреба.

За мнозина краят на пубертета не означава край на акнето и пъпките. Напротив, до 40% от жените на възраст между 20 и 40 години все още страдат от тези кожни проблеми, които за някои от тях могат да имат много негативно влияние върху ежедневните дейности и общуването с обкръжението им. Effaclar ултраконцентриран серум със своята комбинация от активни съставки в оптимални концентрации, действа като ексфолиращ и успокояващ агент за кожата, като в същото време предотвратява повторната поява на акне и други несъвършенства. Доказано е, че серумът има бързо действие с видими подобрения на кожата още след първото приложение. Това, което прави този серум особено ефективен, е комбинацията от три киселини и ниацинамид, който осигурява видима ефикасност, изглажда неравностите и намалява до 49% от белезите, причинени от акне за период от 28 дни.