fbpx На приказен арт фестивал в седмицата на розата кани Шато Копса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

На приказен арт фестивал в седмицата на розата кани Шато Копса

От 26 май до 2 юни може да се потопе в море от рози, вино, прекрасна храна и много вълнуващи преживявания. Chatau Copsa организира фестивала Copsa Open Art, в седмицата на традиционния розобер. Събитието преплита по неповторим начин традиционното и модерното, и има свой социален отпечатък - благородна кауза.

Цяла една седмица територията на Chateau Copsa ще е своеобразна сцена на съвременното българско изкуство, като ще дадем възможност на всички деца от региона, с афинитет към творчество и изкуство, да се докоснат до известни български артисти и техните творби.

Перлата в програмата на фестивала е традиционният ритуал -  Розобер, по време на който ще имате възможността да се разходите с декорирани файтони из розовите градини, да се насладите на домашно приготвена закуска, насред гюловите храсти, с гледка към планината и с неповторимото, специално ухание на българската маслодайна роза. Съвременни артисти, творили и специално за фестивала, ще ви запознаят със своите творби, а наградената “Царица Роза” ще ви запознае с обичаите свързани с вековна българска традиция и всеки ще може да се включи в ритуала, като си набере рози за спомен.

Водеща на ритуала ще бъде очарователната телевизионна водеща и модел Славена Вътова, която ще предизвика най-смелите в състезание за най-сръчен розоберач.

Гостите на празника ще имат възможността от първо лице да се запознаете с вкусни и здравословни ястия, вдъхновени от новата кулинарна книга на Славена Вътова “Хапки щастие”, която тя ще представи по време на неделния брънч, на терасите на замъка.

Концептуално меню на топ готвачи ще съпътства всяка вечеря, за да се докоснете максимално до идеята и начините за имплементиране на българската роза в трапезата.

Заедно с това ще може да се отдадете на рисуване и вино, винени дегустации и беседи и още много изненади.

Възможностите за настаняване са няколко, като местата са ограничени. Може да изберате между:

- Уикенд пакет (26 - 28 май)
- Делничен пакет (брой нощувки по желание)
- Дневен Пакет (активности през седмицата 29 май - 02 юни)

Повече подробности на https://copsa.bg/