fbpx Летен букет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Летен букет

Летен букет

 Когато залезът небрежно се поклаща на люлеещ стол, а слънцето всеки момент ще „падне” зад борда, е време да се отпуснете в сладки приказки с приятели, с които да споделите летните емоции. А емоциите могат да станат още по приятни с една изпотена чаша бяло вино, сервирана от изба Катаржина. Ние ви предлагаме пет варианта, като горещо ви препоръчваме да опитате целия ароматен букет, защото всяко вино ви пренася в собствен свят.

MEZZEK
Sauvignon Blanc & Pinot Gris,

реколта 2010

Само на няколко километра от известната Тракийска гробница Mезек / 4 в. пр. Христа /, в областта Бялата пръст, лозята на Katarzyna Estate, облагодетелствани от уникалния микроклимат, разнообразието на почви и изключително прецизния сортов и клонов подбор и вдъхновената работа на нашите енолози раждат сортовите вина от серията Mezzek.

Виното е с наситен жълто-зелен цвят. Елегантен аромат на тропически плод, тревисти нотки, цитрус и лека минералност. Обемен, мек и богат вкус, с приятна свежест.

SMARAIDA
Sauvignon Blanc & Semillon & Muscat

реколта 2010 (нов проект на Катаржина)

Знаете ли коя е Смарайда? Тя е вярната съпруга на банкера Атанас Буров, за която той пише „Мисля за България, мечтая за теб.” Тя е и непознатата със смарагдови очи, която видяхте вчера в парка и в която за минута се влюбихте до полуда. Тя е жената с много лица. И както тази жена, толкова лица крие в себе си и новото вино на Katarzyna Estaте SMARAIDA. Бленд от Совиньон блан, Семийон и Мускат, то носи най – доброто от трите сорта, сливайки ги в един образ колкото изкусителен, толкова и вечен.

Виното е с наситено жълт цвят, със зеленикав нюанс. Елегантен и концентриран нос с акценти на цитрус, жълт плод, момина сълза и тревисти нотки. Вкусът е богат и добре балансиран . Обемът, дължината и финната свежест правят това вино атрактивно и предпочитано в топлите летни нощи.

 

LES CAILLOUX
Viognier & Chardonnay

реколта 2010

Les Cailloux или "Камъчетата". За хората от избата тероарът е един от най- важните компоненти за създаването на едно вино. Каменистата почва в Katarzyna Estate е идеален фактор за разкриване уникалността на нашето лозе, придавайки на вината произведени в избата неповторим вкус и елегантна минералност.

Дегустационни характеристики: Комплексен, цветист аромат и нюанси на жълт плод, минерали и препечен хляб. Елегантен вкус съчетаващ обемно тяло с приятна свежест и баланс. Изключителен вкусов аромат и запомняща се дължина. 

 

LES FLEURS
Chardonnay

реколта 2010

Цветята са поезията на нашият живот. В "Katarzyna Estate" те са на почит. Ето какво споделят от избата – „С цветя започва всеки един ред от лозята. И както с тях изразяваме нашата обич и даряваме внимание, топлота и симпатия, така и с виното "Les Fleurs", което създадохме искаме да уловим красотата от мига, радостта от живота. С повод или без”.

Дегустационни характеристики: Изключително плътен жълт цвят със свежи зеленикави нюанси. Класен зрял и концентриран нос, съчетаващ жълт плод, свежи цветя, ванилия, ядки, препечен хляб и елегантно вграден френски дъб. Плътно, обемно и меко тяло с впечатляваща дължина и приятна свежест. Усещане за вкус на ядки, минерален характер и запомнящ се вкусов аромат. Les Fleurs' 2010 е едно класическо, благородно богато Шардоне.

 

LES AMANDIERS
Chardonnay & Sauvignon Blanc

реколта 2010

Les Amandiers или "Бадемовите дръвчета". В началото е бадемова горичка. После се превръща в отлично поддържано лозе, разположено на един от най -слънчевите хълмове, където гроздето се радва на топлината на Средиземноморието и се превръща в изящен винен елексир.

Дегустационни характеристики: Наситен, плътен, жълт цвят с игриви зеленикави оттенъци. Класически нос съчетаващ характерните за Шардоне аромати на зрял жълт плод и цитрус, преплетени с характерните за Совиньон Блан аромати на зряла праскова,и тревисти нюанси, допълнени от приятното усещане за мед, ванилия и автолизантни нотки. Вкусът е богат, мощен с изключително съчетание на мекота, сладост, свежест, допълнен от силен вкусов аромат.

Facebook коментари