fbpx Sofia Restaurant Week стартира регистрациите за своето пето издание през септември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Sofia Restaurant Week стартира регистрациите за своето пето издание през септември

Sofia Restaurant Week стартира регистрациите за своето пето издание през септември

Sofia Restaurant Week се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в някои от най-добрите софийски ресторанти. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня и неустоимата фестивална атмосфера неповторими и вкусни менюта с ястия, които ще срещнете само по време на събитието.

Амбицията на организаторите на Фестивала от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg са да покажат на софиянци и на многобройните български и чуждестранни гости на нашата столица майсторството и многообразието на родните шеф-готвачи и ресторанти. И резултатите са налице - повече от 7000 кулинарни любители са участвали в пролетното издание на Фестивала през май 2018 г., а заради големия интерес се очаква сега те да надхвърлят 8000.
Единствено по време на Sofia Restaurant Week ще може да обиколите със своето семейство и приятели максимален брой от модерните кулинарни локации в града, без да се притеснявате за семейния бюджет или за времето.

Кои са участващите ресторанти!?

Ако погледнете в интернет страницата на инициативата restaurantweek.bg/restaurants/ ще откриете много нови, утвърдени или традиционни места, на които може да се потопите в изключително кулинарно преживяване.

Ще започнем с ресторантите, в които авторската кухня е на изключителна почит:
Iv by Chef Evropeiski на изключителния Пламен Европейски, Cactus на майстора на кухнята и ТВ водещ Иван Манчев, Bistrello на иновативния Владимир Тодоров и Щастливото прасе с усмихнатия шеф-готвач Джун Йошида.

За всички, които вече са участвали в предишни издания на Фестивала, както и тези които обичат да експериментират, предлагаме звездна селекция от току-що открити ресторанти в София:

Floret, елегантен нов ресторант с млад английски шеф готвач, 360 sky & Restaurant, с неповторима гледка и изкушаващи средиземноморски вкусове, индонезийския Raja Bali в сърцето на София, Nota Bene, със специалитети на бавен огън, и турския Konak с автентична кухня.

Класическата кухня ще откриете в: Къщата с часовника, място добре познато на любителите на отличната кухня, Грозд с неговата прекрасна локация и история, Talents, с експериментите и енергията на младите шеф-готвачи и неповторимия Tempero.

Ако симпатиите са ви към Bar & Dinner местата, посетете:

уютния Vino & Tapas, KOTO с неговата азиатски фюжън стил кухня или La Cattedrale с неповторимата панорама и модерна кулинария.

Екзотичната кухня ще откриете в: тайландския Royal Thai, японския Hamachi-ni или индийския Kohinoor.

Модерната кулинария и незабравимо преживяване с приятели, са в: Social, с различната си гледна точка към автентичната италианска кухня, The View, където освен смайващите гледки над София ще откриете и модерна европейска кухня, и изискания Barrique.

Международните тенденции в кулинарията са силно застъпени и в: Розе, заедно със специална селекция от Розе вина, иновативната кухня в La Pastaria и Брик Кафе, лежерно място с много чуждестранни гости.

Вкусна и проверена кулинария ще откриете в: любимата на софиянци Ниагара, ексклузивния Клуб Пушкин, ASCUA с неговите риба и стекове на жар и Арбат, царството на традиционната и модерна руска кухня.

Интересен акцент в програмата на Софийската седмица на ресторантите е инициативата на МЕТРО за подкрепа и популяризиране на розовия домат и традиционния кашкавал, за която шеф готвачите на ресторантите ще предложат на специално събитие за ценители и медии ястия с български розов домат и кашкавал.

Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.

Резервации за Sofia Restaurant Week ще могат да бъдат направени от 3 септември 2018 г. чрез интернет страницата на Фестивала.

Sofia Restaurant Week се провежда с подкрепата на METRO, УниКредит Булбанк, MENU MODA и Bibendum.

Facebook коментари