fbpx ASUS ZenFone3Zoom – за любителите на снимките | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ASUS ZenFone3Zoom – за любителите на снимките

ASUS ZenFone3Zoom – за любителите на снимките

Смартфоните се превръщат все повече в устройства за снимки и забавление, отколкото за „аудио” разговори и лично за мен тези им функции са най-важните. Дори имам един супер прост телефон, който именно изпълнява само функцията „зелена и червена” слушалка и един смартфон, който е най-вече отличен фотоапарат и портативен мини компютър.

 

Всекидневието и работата ми, особено покрай тестовете на нови автомобили, са свързани с постоянни пътувания, срещи с много хора, посещения на различни интересни места. Всичко това предполага множество кадри, спомени, преживявания. Затова малкото „умно” устройство е винаги в джоба ми.

 

Останах приятно изненадана и в същото време леко учудена, когато ми предложиха да взема пробно смартфона  ASUS   ZenFone3Zoom. „Ама, ако не прави снимки като хората, няма нужда да се разочаровам от него”, беше леко на майтап първата ми реакция. „Поснимай, пък после ще говорим. Този телефон е създаден точно за снимки!”… Да видим!

Че брандът се наложи като производител на премиум лаптопи и ултрабуци ми е известно, но да прави качествени смартфони, които най-вече да правят добри снимки, не знаех.

 

ZenFone3Zoom е с памет 4GB RAM, 64GB. Оборудван е  т.нар. камера PixelMaster 3.0  с 16 МР сензор на Sony, бленда f/2.0 и изключително бърза  TriTech технология за автофокус.  Дисплеят е 5.5” Full HD. Освен това има и електронна стабилизация. Всички тези цифри в крайна сметка ми показаха, че се справят отлично с крайния резултат – много добри снимки и в макро режим и при пейзажни. Цветовете са истински и наситени, такива каквито лично аз харесвам – особено, когато са на естествена добра светлина не се нуждаят от никаква корекция. Тези снимки (особено при тестовете на автомобили) ще използваме и за нуждите на хартиеното ни здание (формат А4), като не е проблем дори да „разпънем” снимка и на цяла страница!

Вечерно време снимките без светкавица също са много качествени и може да се убедите в долната снимка.

 

Дори и да сте от тези, които постоянно снимат, паметта за съхранение от 64GB, има възможност да се разширение с допълнителни 2TB чрез памет карта MicroSD, а приятната изнената беше, когато получих съобщение, че Asus добавя безплатно и 100GB пространство в Google Drive в рамките на година. Слотовете за SIM са два и може да сложите или две SIM карти или SIM карта и памет карта.

 

ZenFone3Zoom се справя прилично и с видеото, което направихме за последния модел пикап на Isuzu. Метеорологичните условия, когато снимахме бяха много смесени – сиво оловно небе, прехвърчаше сняг, след това блестяща до ослепяване белота, което е предизвикателство за камерата, а и фокусът на движение е по-сложен. Затова на места картината не е най-добрата. Но пък не може да изискваме качеството на камера за професионален филм.

Като дизайн ZenFone3 лично на мен много ми допадна - обичам стилен и елегантни и тънки форми. Моделът разполага и с няколко цвята на корпуса, включително и "дамски" розов.

Цената на устройството е между 800 и 900 лв., което го позиционира в по-високия сегмент смартфони.