Свят през обектив

Свят през обектив

Все повече хора се увличат по фотографията, но дори и да не са с професионални умения, всеки обича да запечата мигове, които после да споделя с приятели или просто да има хубави спомени.

Новият NEX-5R на Sony е готов да отрази и най-трудните моменти за заснемане, въпреки че е лек и изглежда много компактен. Както всеки огледално-рефлексен фотоапарат, NEX-5R разширява творческата палитра с гама от сменяеми обективи - дългофокусен зуум обектив, широкоъгълен, портретен, макро обектив и много други. Нещо повече - тънкото, удобно за носене при пътувания тяло на NEX-5R е оборудвано с матрица с размер като на огледално-рефлексен фотоапарат, с резолюция 16.1 ефективни мегапиксела. Тя е тайната за създаването на снимки с професионално качество, улавяйки много повече светлина от мъничката матрица в компактните фотоапарати от типа „насочи и снимай“ или във вашия смартфон.

Независимо дали сте на закрито или на открито, ще оцените по достойнство скоростните реакции, които поставят NEX-5R далеч пред обикновените джобни фотоапарати. При снимането с високоскоростна серия от кадри с мълниеносните 10 кадъра в секунда никога няма да пропуснете важния миг, независимо колко е мимолетен. Оставете NEX-5R да свърши черната работа вместо вас с лесните за употреба автоматичните настройки, предоставящи страхотни резултати за всяка сцена.

Автопортретите също са лесни. Обръщате сензорния екран към вас и на една ръка разстояние ще видите ясно и светло изображение на самите вас. NEX-5R е първият цифров фотоапарат със сменяема оптика на Sony, който улеснява споделянето на изображения с вградена Wi-Fi функционалност. Прехвърляйте вашите снимки и видеоклипове на всеки смартфон или таблет, на който е инсталиран безплатният софтуер на Sony „PlayMemories Mobile“. Можете също да разглеждате изображенията чрез Wi-Fi на вашия телевизор с мрежова функционалност. Вече не е нужно да жонглирате с кабели или с карти памет - всичко се прави по безжичен път. На българския пазар се предлага от октомври тази година на цена от 1499лв.

За професионалисти - пълноформатният α99

Напредналите фотографи вече могат да изследват творческите възможности на пълноформатното заснемане в комбинация с бързите реакции на технологията. Очакваният с нетърпение наследник на флагмана в серията - цифровия огледално-рефлексен фотоапарат α900, новият α99, е първият фотоапарат с технология Translucent Mirror (полупрозрачно огледало) на Sony, оборудван с пълноформатен 35mm сензор за изображения.

Здравината на изработката помага на фотоапарата да се справя с лекота с трудни задачи. В комбинация, налична само при α99, новоразработеният пълноформатен Exmor CMOS сензор с резолюция 24.3 ефективни мегапиксела се допълва от високоусъвършенстван процесор за изображения BIONZ. Тази мощна комбинация от сензор и процесор гарантира безпрецедентни нива на ефективност при заснемане на фотографии и видеоклипове.

α99 представя за първи път и усъвършенстван нов AF-D режим за непрекъснат автофокус, който е изключително ефективен при движещи се обекти. Новата функция, AF Range Control (управление на обхвата за автофокусиране), позволява на потребителите да задават обхвата на разстоянието, който системата за автофокусиране може да разпознае. Тази интелигентна функция значително подпомага работата на фотоапарата, ако фокусирате върху отдалечени спортни дейности през разположена наблизо телена мрежа.

α99 удовлетворява нуждите на професионалните кинотворци, предлагайки пълноформатен видео запис в прогресивен Full HD 50p/25p формат, съответстващ на спецификациите на AVCHD версия 2.0. За допълнително удобство при снимането на видеоклипове, имате лесен достъп до нов Silent Multi Controller (устройство за управление) чрез диск, разположен на лицевата част на фотоапарата. Той позволява плавно и тихо регулиране на компенсирането на експонацията, ISO светочувствителност и метод на измерване, скорост на затвора, апертура и ниво на аудиозаписа, по време на Full HD видеозаснемане. Снимачната издръжливост е утроена чрез съчетаването на фотоапарата с новата вертикална ръкохватка VG-C99AM, която побира общо до три батерии (виж по-долу). Възможно е дори да сменяте батериите ‘в движение’, без да прекъсвате записа на видеоклипа.

 

Facebook коментари